Pirkėjai žvalgosi į „Alytaus tekstilę”

„Alytaus tekstilė” dėl prastovų patiria nuostolių, tačiau darbuotojai neskuba palikti bankrutuojančios įmonės. Viliamasi, kad atėjus naujam šeimininkui, į kurio vietą jau būta pretendentų, padėtis pagerės.

„Pirkėjai domisi Vilniaus vertybinių popierių biržoje parduodamu beveik 70 proc. bankrutuojančios „Alytaus tekstilės” akcijų paketu, tačiau pardavimo sandoris kol kas nesudarytas”, – teigė Valstybės turto fondo privatizavimo direktorius Antanas Malikėnas. Anot jo, vienas investuotojas norėjo pirkti visą parduodamą akcijų paketą, bet vėliau sumanymo atsisakė. Neoficialiomis žiniomis, per keletą dienų pageidavimą įsigyti tekstilės įmonės akcijų buvo pareiškę keliolika interesantų. Tačiau vertybinių popierių paketas yra neskaidomas, todėl toks pardavimo variantas keliolikai šeimininkų nepriimtinas.

„Alytaus tekstilės” akcijų paketas įvertintas pačia mažiausia biržos kaina (centas už akciją). Viso paketo vertė – 358 tūkst. litų.

Milijoninėse skolose skendinčios bendrovės akcijos biržoje bus parduodamos iki birželio 15 dienos. Jei iki to laiko neatsiras pirkėjų, teks spręsti, ką daryti toliau su merdinčia įmone, nes valstybė atsisakė jai teikti finansinę pagalbą.

Prarado užsakymų už 2 mln. litų

Praėjusiais metais bendrovė patyrė 8,33 mln. litų nuostolių ir turėjo daugiau kaip 40 mln. litų skolų kreditoriams. Pastaruoju metu skolos šiek tiek sumažėjo, nes į areštuotas bankų sąskaitas įplaukiančius pinigus už parduotus gaminius iškart pasiima kreditoriai. Tačiau didėja „Alytaus tekstilės” nuostoliai dėl prastovų.

„Įmonė dar dirba, bet naujos sutartys sudaromos ribotai, nes nėra nei žaliavos, nei apyvartinių lėšų jai įsigyti. Pirkėjai jau anuliavo sutarčių už 2 mln. litų”, – teigė laikinai einanti „Alytaus tekstilės” generalinės direktorės pareigas Dalė Rimkuvienė.

Darbuotojai priverstinai atostogauja

Šiuo metu „Alytaus tekstilėje” dirba 1260 žmonių. Anot D.Rimkuvienės, paskelbus, kad įmonė privatizuojama, per porą mėnesių ją paliko maždaug 60 įvairių profesijų darbuotojų. Kaip sakė pašnekovė, žmonės neskuba išeiti, nes tikisi, jog atsiradus naujam šeimininkui vėl galės normaliai dirbti.

Nuo šios savaitės dirba tik siuvimo cechas, administracija ir aptarnaujantis personalas – apie 300 darbuotojų. Kitų laukia priverstinės atostogos arba prastovos. Kada žmonės sugrįš ir išvis ar sugrįš į darbą, niekas negali atsakyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Pirkėjai žvalgosi į „Alytaus tekstilę”"

  1. Enre

    Pasene naujienos 🙄 🙁 😕 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.