Prieš narkomanus – ir lipdukais

Vasaros sezono pradžia kelia rūpestį naktinių klubų savininkams.

Jiems tenka laužyti galvas, siekiant apsaugoti lankytojus nuo narkotikų platintojų.

Naktinio klubo „Honolulu” generalinio direktoriaus pavaduotojas Dainius Okunevas ragino teisėsaugos pareigūnus dažniau apsilankyti klubuose.

„Netrukus prasidės vasaros sezonas. Poilsiautojai atvyksta iš visos Lietuvos. Labai dažnai narkotikų jie pabando būtent naktiniame klube. Pareigūnams čia yra ką veikti. Didesnį dėmesį reikėtų skirti Palangos klubų lankytojų priežiūrai, apmokyti apsaugos darbuotojus”, – siūlė D.Okunevas.

Praėjusiais metais Narkotikų kontrolės departamentas, remdamasis švedų pavyzdžiu, suorganizavo policijos pareigūnų mokymus. Vėliau panašūs mokymai surengti apsaugos darbuotojams.

Dauguma mokymų dalyvių juos įvertino teigiamai.

Šiemet projekto „Pramogos be narkotikų” rengėjai žada daugiau dėmesio skirti prevenciniam darbui.

„Naivu tikėtis, kad informacinė kampanija žymiai sumažins narkotikus vartojančiųjų skaičių. Tačiau mes orientuojamės į tuos, kurie nevartoja kvaišalų. Siekiame, kad naktinių klubų lankytojai atsikratytų stereotipų apie narkotikus ir netikėtų mitu, jog mesti yra labai lengva”, – „Klaipėdai” sakė Narkotikų kontrolės departamento Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Vilma Janulytė.

Ji pasidžiaugė, kad uostamiesčio klubai aktyviai dalyvauja projekte. Iš visų Klaipėdos klubų dalyvauti atsisakė tik vienas.

V.Janulytė išskyrė dienraštį „Klaipėda”, kuris rašinių apie projektą skaičiumi aplenkė kitas žiniasklaidos priemones.

Narkotikų kontrolės departamento atstovė uostamiesčio naktinių klubų atstovams išdalino specialius akcijos lipdukus. Jie bus klijuojami rūbinėse, tualetuose ir skatins susimąstyti apie narkotikų žalą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.