Policijos kerštą įžvelgęs verslininkas sudomino Strasbūro teismą

Kauno verslininkas 44 metų Vidas Pocius jau penkeri metai bylinėjasi dėl įrašymo į policijos operatyvinę įskaitą.
Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas”, Lietuvos teismuose niekaip nepavykus surasti teisybės V.Pocius kreipėsi į Europos žmogaus teisių teismą Strasbūre.

Kauniečio įsitikinimu, Lietuvos įstatymai, reglamentuojantys įrašymą į policijos operatyvinę įskaitą, šiurkščiai pažeidžia pilietines teises ir prieštarauja Žmogaus teisių konvencijai. Be to, žmogui nėra pranešama, kad jis įrašytas į minėtą įskaitą, jis nežino, už ką tai padaryta, negali įrodyti, kad yra nekaltas.

Strasbūro teismas nutarė toliau nagrinėti šią bylą ir paprašė Lietuvos Vyriausybės atsakyti, ar V.Pocius turėjo garantijas į teisingą teismą, kur kreipėsi reikalaudamas išbraukti iš policijos įskaitos, jei jam nebuvo leista susipažinti su slapta bylos medžiaga, lėmusia visų instancijų teismų sprendimus. Savo sprendimuose Lietuvos teismai rėmėsi medžiaga, sudarančia valstybės paslaptį.

Tuo pat metu Strasbūro teismas perdavė Vyriausybei ir panašią Roberto Užukausko bylą prieš Lietuvą dėl atsisakymo atskleisti, kodėl šis asmuo buvo įrašytas į policijos operatyvinę įskaitą.

V.Pocius jau keturis kartus kreipėsi į Kauno vyriausiąjį policijos komisariatą, prašydamas paaiškinti, kokia jo veikla kelia grėsmę visuomenei ir kaip jis turėtų elgtis, kad visuomenei daugiau nekenktų.

Visuose atsakymuose nurodoma, kad 2002 metų balandžio 19-ąją jis buvo pagrįstai įrašytas į policijos operatyvinę įskaitą ir iš ten išbraukti nėra teisinio pagrindo. Tačiau už ką jis ten įrašytas – iki šiol nežino.

Nors oficialiai jam nieko nebuvo aiškinama, pats verslininkas sankcijas prieš jį linkęs sieti su policijos pareigūnų kerštu.

Būdamas neetatiniu aplinkos apsaugos inspektoriumi V.Pocius teigia ne kartą sugavęs brakonieriaujančius policijos pareigūnus ir surašęs jiems administracinių teisės pažeidimo aktus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.