Artėja „Šreko Trečiojo” premjera

Gegužės 18 dieną Amerikoje nugriaudės kultinio animacinio filmo „Šrekas” trečiojo dalis. Planuojama, jog netrukus po premjeros pasirodysiantis ir Lietuvoje, jis bus rodomas įgarsintas lietuviškai.

Kaip ir pirmieji du filmai apie Šreką, kurie remiasi įvairių šalių mitais ir legendomis, trečiasis sukurtas pagal karaliaus Artūro istoriją. Animacinės juostos komanda pradėjo dirbti dar prieš pusantrų metų – iš pradžių dalijosi pačiomis beprotiškiausiomis idėjomis apie istoriją ir jos dizainą. Vėliau filmuotos veikėjų veido išraiškos, reakcijos įvairiose scenose. Kai buvo baigta animacinė dalis, pradėti kurti vaizdo efektai – apšvietimas, medžiagos, vanduo, ugnis.

Filme, oficialiai pavadintame „Šrekas Trečiasis”, vėl bus galima išgirsti Edį Merfį ir Maiką Majersą, įgarsinančius šnekųjį Asilą bei žmogėdrą Šreką, bei Antonijų Banderą kaip Batuotą Katiną. Na, o filmo prodiuseris Aronas Vorneris džiaugiasi, jog ekrano gražuolė Kameron Dias (įgarsins Fioną) įtikino Džastiną Timberleiką vaidinti „Šreko” tęsinyje Artį, arba karalių Artūrą: „Mes ieškojome garsaus žmogaus, kuris galėtų įnešti naujo vėjo į trečiąją filmo dalį. Džastinas tam puikiai tinka.”

Beje, Džastinas Timberlakas ne pirmą kartą susiduria su „Šreku” – antrojoje filmo dalyje princesės Fionos miegamajame kabėjo „Sero Džastino” plakatas.

Siužetas

Trečiojoje „Šreko” dalyje pasakojama, jog karalius Haroldas suserga bei netrukus miršta, tad pradedama dairytis jo įpėdinio. Laimingu vedybiniu gyvenimu besidžiaugiantis Šrekas mažiausiai trokšta tapti naujuoju karaliumi. O tinkamiausiu kandidatu nusižiūrimas pašėlęs Fionos pusbrolis Artis. Su savo draugais asilu ir Batuotu Katinu Šrekas bando Artį įtaisyti į šį tokį varginantį postą. Tačiau šis pasirodo esąs kur kas didesnis išbandymas visiems nei tikėtasi.

Kol Šrekas išvykęs, Princas Nuostabusis bando užgrobti sostą. Tam jis pasitelkia visą armiją „blogiečių”. Na, o nėščia princesė Fiona su savo motina ir krūva gražuolių bando atremti jo ataką.

Didžioji filmo dalis nagrinės atsakomybės – tėvystės, karaliavimo – temą, – sako kūrėjai. Šrekas vis dar škotiškai „loja” ant visų, tačiau vedybinis gyvenimas daro jį vis švelnesnį ir švelnesnį. „Šreko” nebūtų be visų tų įkyrių pasakų veikėjų – trijų paršiukų, Pinokio bei kt. Tačiau Šrekas, žinoma, „veš” visą istoriją. Toks buvo kūrėjų tikslas nuo pat pirmosios dienos, nors, beje, kiekvienas veikėjas įdomus ir filme turi savo vietą.

Patobulinti veikėjai

350 filmą statančių žmonių „Šrekui Trečiajam” sukūrė realistiškesnius ugnies ir vandens vaizdinius, patobulino veikėjų mimiką ir visą anatomiją. „Turėjom daug darbo, kad patobulinti veikėjai atrodyti taip pat kaip ir anksčiau. Motoras Šreko viduje yra visiškai naujas, o išvaizda lygiai tokia pat”, – pasakoja filmo techninės srities vadovė Liucija Modesto.

Didesnė įvairovė bus ir šukuosenų, kūno tipų, veido bruožų, aprangos srityje, tai kūrėjai pademonstruos įvairiose masinėse scenose. „Anksčiau pagrindiniai herojai atrodė taip pat puikiai, kadangi praleidome prie daug laiko, tačiau antraplaniai linko nuskriausti. Dabar taisysime šį minusą, – tikino vaizdo efektų meistras Filipas Gliukmanas. – Veikėjams buvo sumodeliuota net apie 2 500 naujų kostiumų.”

Juostos aktoriai jau net ėmė juokauti, kad tokios kompiuterinės animacijos galimybės greitai užgoš tikrus vaidybinius filmus ir paliks juos be darbo. „Mano kojos jau dreba, – guodėsi Banderas. – Kada nors nebeliks tikrų aktorių. Štai kodėl aš dumiu į Brodvėjų.”

Po „Šreko Trečiojo” žiūrovų laukia ir ketvirtoji filmuko dalis, kuri, kaip planuojama, kino teatruose pasirodys 2010 m. Beje, A. Banderas prasitarė, kad bus ir penktoji dalis, kurioje jis vaidins net du herojus – Batuotą katiną ir jo blogąjį brolį, o didžiausia naujiena ta, kad Batuotas Katinas „išsiplės” į savo atskirą filmą, kuriame jau jis bus pagrindinis veikėjas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.