Libijos teismas nuosprendį medicinos seserų šmeižto byloje paskelbs gegužės 27-ąją

Teismas, nagrinėjantis šmeižto bylą, susijusią su penkiomis bulgarų medicinos seserimis ir gydytoju palestiniečiu, kurie už libiečių vaikų užkrėtimą ŽIV buvo pasmerkti mirti, savo verdiktą paskelbs gegužės 27 dieną, sekmadienį sakė teisėjas.

Salemas Hamrouni (Salemas Hamrunis) teismui pareiškė, jog gegužės 27-ąją nuspręs dėl kaltinimų, kad šeši atsakovai apšmeižė tris policijos pareigūnus ir vieną gydytoją, melagingai apkaltindami juos kankinimais.

Kaltintojai siekia laisvės atėmimo iki šešerių metų, o ieškovai reikalauja milijonų dolerių kompensacijos.

Šeši atsakovai pernai buvo nuteisti mirti už šimtų vaikų užkrėtimą AIDS sukeliančiu virusu; ta byla daugiausia buvo grindžiama parodymais, kuriuos jie, kaip paskui tvirtino, davė kankinami.

Tą bylą griežtai smerkė tarptautinė bendrija, o Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga kartu su Bulgarija teigė, kad medikai yra nekalti.

Bulgarija tvirtina, jog Libijai šie medikai tapo atpirkimo ožiu, kad jos prasta sveikatos apsaugos sistema galėtų nusikratyti kaltę už ŽIV epidemiją. Pasaulyje garsūs mokslininkai liudijo, kad ŽIV protrūkis ligoninėje, kurioje dirbo minimi šeši medikai, kilo prieš jiems ten atvykstant.

Mažiausiai 50 iš daugiau kaip 400 užkrėstų vaikų jau mirė. Libija nepaisė tarptautinio spaudimo paleisti medicinos seseris, bet lyderio Muammaro Gaddafi (Muamaro Kadafio) sūnus ir pasiuntinys Saifas al Islamas (Saifas Islamas) sakė, kad mirties bausmė tiems šešiems medikams nebus įvykdyta.

Praėjusį mėnesį policijos pareigūnas Harbas Ameras (Harbas Amiras) pasekė kolegų Jumos Mishri (Džumos Mišrio) bei Osamos Awedano (Osamos Avedano) ir gydytojo Abdulmajido Alshoulo (Abdulmadžido Alšulo) pavyzdžiu ir pareiškė, kad kaltinamieji melagingai apkaltino juos kankinimais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.