K. Prunskienė: į Lietuvos kaimą dažniau ateina geros žinios

Šalies ūkininkams šį savaitgalį pradėtos mokėti kompensacijos už pernai stichijos padarytus nuostolius. Bendra kompensacijų suma sudaro 130 mln. litų. Visi šie pinigai turėtų būti išmokėti iki gegužės pabaigos.

Taip pat apie šio mėnesio vidurį planuojama išmokėti žemdirbiams paramą už įsigytus naujus traktorius arba naujus javų, daržovių, bulvių kombainus. Tam Specialiojoje kaimo rėmimo šių metu išlaidų sąmatoje skirta 5,3 mln. litų.

Šį pavasarį į Lietuvos kaimą vis dažniau ateina geros žinios, sakė žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė Spaudos atgavimo dienos išvakarėse surengtoje išvažiuojamojoje spaudos konferencijoje Šalčininkų rajono Klimkynės kaimo sodyboje.

Pasak ministrės, pasistengta surasti lėšų suteikti paramą pieno tyrimų sistemai. Tam numatoma skirti apie 5 mln. litų, o tai leis padengti apie 60 proc. pieno tyrimų mokesčio. Kitą dalį pasidalys perdirbėjas ir gamintojas: 29 proc. mokės perdirbėjas, 11 proc. – gamintojas.

Gerėjanti žemdirbių ekonominė padėtis leidžia jiems daugiau imti kreditų. Žemės ūkio paskolų garantijų fondas per pirmąjį šių metų ketvirtį už išduotus 45 mln. litų kreditų suteikė garantijų už 26 mln. litų, tai yra net du kartus daugiau negu per praėjusių metų tą patį laikotarpį. Šiemet žemdirbiams suteikta dvigubai daugiau kreditų garantijų trąšoms, medžiagoms įsigyti, paslaugoms apmokėti. Be to, garantuoti kreditai teikiami ir perdirbimo įmonėms žemės ūkio produktams supirkti. Šiais metais produkcijai supirkti suteikta 5 mln. litų kreditų su garantija.

Žemės ūkio ministrė po spaudos konferencijos neformalioje aplinkoje kartu su žurnalistais dalyvavo surengtose žvejybos varžybose. Ministrei pasisekė – ji iš Klimkynės tvenkinio ištraukė didžiausią, apie porą kilogramų svėrusį, veidrodinį karpį. Spaudos konferencijos dalyviai taiklumą išbandė ir šaudydami iš lankų, arbaletų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.