Internete pasirodė „nukautojo” Irako „al Qaeda” lyderio garso įrašas

Internete buvo paskelbtas, kaip manoma, Irake veikiančios „al Qaeda” organizacijos lyderi Abu Ayyubo al-Masri (Abu Ajubo Masrio) garso įrašas, nors jis, Irako vidaus reikalų ministerijos teigimu, šią savaitę buvo nukautas kartu su kitais kovotojais.

Garso įrašas islamistų naudojamame tinklalapyje buvo paskelbtas penktadienį. Patikrinti jo autentiškumo neįmanoma. Nustatyti, kada jis buvo padarytas, galimybių taip pat nėra.

Ketvirtadienį Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad A.A.al-Masri, dar žinomas kaip Abu Hamza al-Muhajiras (Abu Hamza Muhadžiras), žuvo per mūšį tarp sukilėlių į šiaurę nuo Bagdado.

Kai kurios arabų televizijos taip pat pranešė, kad A.A.al-Masri žuvo per susirėmimus su Irako sunitų genčių lyderiais. Tą pačią dieną A.A.al-Masri grupuotė, pasivadinusi „Islamo valstybe Irake”, paneigė, kad jis žuvo.

JAV kariuomenė nurodė negalinti patvirtinti jo žūties.

„Tai, ką girdite iš palydovinių kanalų apie apie vidines mūsų ir džihado grupuočių kovas ar susirėmimus su šventomis mūsų gentimis, tėra melas ir prasimanymai”, – garso įraše teigia A.A.al-Masri, kuris save vadino „Islamo valstybės Irake” karo ministru.

„(Šiais pranešimais) siekiama suskaldyti mūsų džihado liniją”, – įraše, kuris trunka 21 minutę, sako jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.