„Man Utd” per žingsnį nuo čempionų titulo

Šeštadienį Anglijos „Premier” lygoje buvo žaidžiamos aštuonerios priešpaskutinio, 37-ojo turo varžybos. Mančesterio derbyje pergalę minimaliu rezultatu šventė „Man Utd”, kuris dar labiau priartėjo prie čempionų vardo, „West Ham” nugalėjo „Bolton”, „Newcastle” nusileido „Blackburn”, ‚Liverpool” patyrė antrąją nesėkmę iš eilės, laimėjimus taip pat iškovojo „Everton”, „Watford”, „Middlesbrough” ir „Aston Villa”.

Centriniame turo mače Mančesterio derbyje ginklus surėmė 13-oje vietoje žengiantis „Man City” ir pirmenybių lyderis „Man Utd”. Mačas prasidėjo gana atsargiai, tačiau tai viena, tai kita komanda retkarčiais iššaudavo. 9-ąją susitikimo minutę po Ryano Giggso perdavimo iš dešiniojo krašto baudos aikštelėje visų aukščiausiai iššoko gynėjas iš Serbijos Nemanja Vidičius, bet jo galva smūgiuotas kamuolys pataikė į skersinį.

Po šešių minučių pavojingu išpuoliu atsakė aikštės šeimininkai. Po pakelto kampinio „Man Utd” gynėjai nesugebėjo pilnai neutralizuoti pavojaus, ir tuo vos nepasinaudojo belgas Emile`is Mpenza, kurio stiprų smūgį sugavo Edwinas van der Saras. 22-ąją minutę svečiai vėl buvo arti tikslo, kai po R.Giggso pakelto kampinio Cristiano Ronaldo atmetė kamuolį Rio Ferdinandui, o jo smūgis galva antrą kartą atsimušė į skersinį.

Po penkių minučių E.van der Saro vartams grasino DaMarcusas Beasley, bet olandas amerikiečio tolimą „šūvį” atrėmė. 34-ąją minutę krito pirmasis varžybų įvartis. C.Ronaldo baudos aikštelėje suklaidino Michaelą Ballą, kuriam neliko nieko kito kaip kirsti varžovui per kojas. Arbitras paskyrė 11 metrų baudinį, kurio stojo mušti pats nukentėjusysis. Jaunasis portugalas nestipriu, bet tiksliu smūgiu paguldė Andreasą Isakssoną paguldė į kitą kampą, ir pasiuntęs kamuolį į kairįjį apatinį vartų kampą išvedė „raudonuosius velnius” į priekį.

Antrojo kėlinio pradžioje „Man Utd” saugas Paulas Scholesas labai tolimu smūgiu bandė nuginkluoti „Man City” vartininką iš Švedijos, tačiau pastarasis patikimai gynė vartus. Ilgą laiką abidvi komandos nekūrė pavojingų išpuolių. Tik 63-iąją minutę po Sun Jihai pakelto kampinio E.Mpenza šį kartą galva mušė virš vartų. 80-ąją minutę „Man City” turėjo realiausią šansą išlyginti rezultatą, bet to nepadarė.

Komandos draugams padėti į puolimą atbėgęs gynėjas M.Ballas baudos aikštelėje prasimetęs kamuolį per Wesą Browną buvo pargriautas, ir teisėjas nedelsiant skyrė 11 metrų baudinį. Iniciatyvos ėmėsi puolėjas Dariusas Vassellas, tačiau jo smūgį lėkusį per vartų vidurį kojomis sugebėjo atmušti E.van der Saras.

Per likusį laiką komandos daugiau nieko nenuveikė ir nuaidėjęs finalinis teisėjo švilpukas paskelbė „Man Utd” pergalę bei dar didesnį priartėjimą prie išsvajotosios „Premier” lygos taurės.

Kitose varžybose Londono „West Ham” priėmė trenerių permainas patyrusį „Bolton” klubą. Sužaidus 10 minučių buvo pelnytas įvartis. Argentinietis Carlosas Tevezas po truputį atrandantis savo žaidimo braižą „West Ham” ekipoje puikiu baudos smūgiu į viršutinį vartų kampą nepaliko jokių šansų „ristūnų” vartininkui Jussi Jaskelainennui.

22-ąją minutę Luisas Boa Morte asistavo tam pačiam C.Tevezui, kuris antrą kartą nuginklavo „Bolton” vartų sargą iš Suomijos. Įpusėjus pirmajam kėliniui Argentinos žvaigždė C.Tevezas pamatė laisvą komandos draugą Marką Noble`ą ir tiksliu perdavimu išvedė jį į reikiamą poziciją, kurioje jaunasis saugas nesuklydo ir pelnė trečiąjį įvartį.

Antrame kėlinyje svečiai atsigavo. Prancūzas Nicolas Anelka sukūrė pirmąją pavojingą progą prie Roberto Greeno vartų, kai atmušė jo smūgį ir nukreipė kamuolį už galinės linijos. Bet pats nepasižymėjęs jis sukūrė progą veteranui Gary Speedui, kuris 67-ąją minutę tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą sušvelnino rezultatą.

Po to sekė „West Ham” atakos. J.Jaaskelainenas atrėmė C.Tevezo smūgį ir neleido šiam pasižymėti „hat-tricku”, o kiek vėliau atmušė ir Marlono Harewoodo bandymą. Tai buvo viskas, ką abi ekipos sugebėjo parodyti šiame mače. Po šios pergalės „west Ham” pirmą kartą nuo gruodžio mėnesio sugebėjo išsikapanoti iš iškritimo zonos, tuo tarpu „Bolton” šansai patekti į UEFA Taurės turnyrą tapo keblesni.

Dar vienose rungtynėse Londono „Fulham” susikovė su „Liverpool”. Pirmajame kėlinyje daug darbo turėjo „Fulham” vartų sargas Antti Niemi. Jis tris kartus atmušė valo Craigo Bellamy smūgius. Išvengę rimtesnio pavojaus „Fulham” pradėjo atakuoti, ir vienoje iš jų italas Vincento Montella smūgiavo per save, bet pataikė į virpstą. Po to puikaus šanso išvesti „Liverpool” priekį neišnaudojo Robbie Fowleris, kuris kažkokiu būdų nesugebėjo pasiųsti kamuolio į tinklą.

„Liverpool” švaistė progas viena po kitos, o įvartį pelnė aikštės šeimininkai. 69-ąją minutę po keitimo pasirodęs legionierius iš JAV Clintas Dempsey susižaidė sienele su Liamu Rosenioru ir taikliu smūgiu nuginklavo Pepe Reiną. Rungtynių pabaigoje už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas Papa Bouba Diopas. Po antrojo iš eilės pralaimėjimo „Liverpool” vis dar išlieka 3-ioje vietoje, o „Fulham” šoktelėjo į 15-ąją poziciją.

Kitose varžybose „Newcastle” namuose 0-2 nusileido „Blackburn” futbolininkams. Įvartį 14-ąją minutę pelnė Benni McCarthy, o rezultatą 73 minutę po Davido Bentley perdavimo padvigubino Jasonas Robertsas. „Newcastle” nukrito į 13-ta vietą, o „Blackburn” išliko 10-tas.

Liverpulio „Everton” klubas namuose tiesiog sutraiškė „Portsmouth” vienuolikę rezultatu 3-0. pirmąjį įvartį 59-tą minutę iš 11 metrų baudinio įmušė Mikelis Arteta, po trijų minučių po Manuelio Fernandeso pakelto kampinio gynėjas Josephas Yobo padidino komandos pranašumą, o tašką mače padėjo po M.Artetos kampinio pasižymėjęs Gary Naysmithas. Davido Moyeso auklėtiniai pakilo į 5-ąją poziciją, tuo tarpu „Portsmouth” išsaugojo 8-tą vietą.

„Wigan” namuose 0-1 pralaimėjo „Middlesbrough” komandai. Nugalėtojų gretose 29-tą minutę pasižymėjo australas Markas Viduka. Paskutinėmis akimirkomis „Premier” lygoje mėgaujantys „Watford” futbolininkai svečiuose 2-0 įveikė „Reading”. Įvarčius 60-ąją minutę mušė gynėjas Danny Shittu ir 85-ąją Marlonas Kingas.

Birmingeme vietos „Aston Villa” 3-0 sutriuškino „Sheffield United” ekipą. 24-tą minutę 9-ąjį savo įvartį pelnė jaunasis Gabrielis Agbonlahoras, 42-ąją dar vieną pridėjo Ashley Youngas, o tašką rungtynėse padėjo Patrikas Bergeris.

Šeštadienio „Premier” lygos rezultatai:

„Man City” 0 – 1 „Man Utd”

34‘ [0 – 1] Cristiano Ronaldo (11m.)

80‘ Darius Vassell („Man City”) nerealizavo 11 metrų baudinio

„West Ham” 3 – 1 „Bolton”

10‘ [1 – 0] Carlos Tevez

21‘ [2 – 0] Carlos Tevez

29‘ [3 – 0] Mark Noble

67‘ [3 – 1] Gary Speed

„Fulham” 1 – 0 „Liverpool”

69‘ [1 – 0] Clint Dempsey

90‘ Papa Bouba Diop („Fulham”) pašalintas iš aikštės

„Newcastle” 0 – 2 „Blackburn”

14‘ [0 – 1] Benni McCarthy

73‘ [0 – 2] Jason Roberts

„Everton” 3 – 0 „Portsmouth”

59‘ [1 – 0] Mikel Arteta (11m.)

62‘ [2 – 0] Joseph Yobo

90‘ [3 – 0] Gary Naysmith

„Wigan” 0 – 1 „Middlesbrough”

29‘ [0 – 1] Mark Viduka

„Reading” 0 – 2 „Watford”

60‘ [0 – 1] Danny Shittu

85‘ [0 – 2] Marlon King

„Aston Villa” 3 – 0 „Sheffield United”

24‘ [1 – 0] Gabriel Agbonlahor

42‘ [2 – 0] Ashley Young

60‘ [3 – 0] Patrik Berger

Rezultatyviausi žaidėjai:

1.Didider Drogba („Chelsea”) – 19 įvarčių
2.Cristiano Ronaldo („Man Utd”) – 17
3.Benni McCarthy („Blackburn”) – 16
4. Wayne Rooney („Man Utd”) – 14
5-9. Mark Viduka („Middlesbrough”)

Darren Bent („Charlton”)

Kevin Doyle („Reading”)

Yakubu Aiyegbeni („Middlesbrough”)

Dirk Kuyt („Liverpool”) – po 12

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.