Lietuviai į NBA nesiveržia

Kauno „Žalgirio” įžaidėjas Mantas Kalnietis nepateikė paraiškos dalyvauti šių metų NBA naujokų biržoje, nors buvo laikomas vienu iš kandidatų dalyvauti.

Jaunesni nei 22 metų krepšininkai paraiškas dalyvauti biržoje turėjo paduoti iki balandžio 29 dienos. Vakar NBA paskelbė oficialų paraiškas pateikusių žaidėjų sąrašą. Jame nėra nė vieno Lietuvos krepšininko pavardės, tačiau paraišką pateikė „Žalgiriui” priklausantis vidurio puolėjas serbas Vlade Štimacas. Jis šį sezoną baigė Valmieros „Lačplėša alus” komandoje.

Dažnai jaunesni nei 22 metų krepšininkai paraiškas NBA pateikia vien dėl reklamos ir netrukus jas atsiima. Taip siekiama, kad į mažiau žinomus žaidėjus būtų atkreiptas dėmesys. Po metų ar dvejų pasiekę naujokų biržos dalyviams leistiną amžiaus ribą jie būtų geriau žinomi. Būtent to siekia V.Štimacas. Pasak krepšinio agentūros „Interperformances”, atstovaujančios daugumai žalgiriečių, atstovo Lietuvoje Virginijaus Buloto, serbas savo paraišką atsiims.

„Skirtinga taktika, – taip sprendimus dėl M.Kalniečio ir V.Štimaco aiškino krepšinio agentas. – Mantas šį sezoną nėra pasirengęs dalyvauti naujokų biržoje, iš to nebūtų nieko gero.”

„Žalgirio” įžaidėją NBA skautai stebi jau ne vienus metus, todėl tikimasi, kad kitais metais krepšininkas turės daugiau galimybių išgirsti savo pavardę per NBA naujokų biržą. Įvairūs apžvalgininkai jam žada šaukimą biržos antrojo rato pabaigoje.

Lietuvių, galinčių išgirsti savo pavardes per šių metų NBA naujokų biržą, vis dėlto yra. Tai paskutinius metus naujokų biržoje galintys dalyvauti „Žalgirio” puolėjas Jonas Mačiulis, Vilniaus „Lietuvos ryto” puolėjas Artūras Jomantas, Atėnų „Maroussi” rungtyniaujantis Renaldas Seibutis ir studijas JAV baigęs Antanas Kavaliauskas. Jiems nereikia pateikti jokių paraiškų, NBA klubai gali juos pakviesti per naujokų biržą nežiūrint, ar patys krepšininkai nori joje dalyvauti.

„Realiausių galimybių iš lietuvių šiemet būti pakviestam turi J.Mačiulis. Juo domisi 5 NBA klubai, – sakė V.Bulotas. – Tačiau daug lems tai, ar jis sutiks vasarą vykti į NBA klubų treniruočių stovyklas. J.Mačiulis kol kas to daryti nenori”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.