Lietuvos ir Latvijos atstovai Baltijos Asamblėjoje reiškia paramą Estijai

Lietuvos ir Latvijos delegacijos Baltijos Asamblėjoje (BA) pareiškė paramą Estijai, patyrusiai Kremliaus propagandinį puolimą ir riaušininkų smurtą dėl sprendimo iškelti iš miesto centro paminklą sovietų kariui.

„Lietuvos ir Latvijos delegacijos BA, pasmerkdamos Estijos sostinėje Taline įvykdytus destruktyvius ir smurtinius veiksmus ir už juos atsakingas jėgas, (…) yra įsitikinusios, kad sprendimas perlaidoti šalia Bronzinio kario paminklo palaidotų karių palaikus yra Estijos, kaip suverenios valstybės, prerogatyva, ir kitų šalių kišimasis į Estijos vidaus reikalus nėra leistinas”, – rašoma pareiškime.

Kaip pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius, pareiškime pažymima, kad Estijos ketinimas perkelti sovietinį memorialą, kurį didžioji dalis Estijos visuomenės laiko buvusios sovietinės okupacijos simboliu, jokiu būdu neverčia abejoti dėl Estijos, kaip demokratinių šalių šeimos narės.

Estijos valdžios sprendimą iškelti iš Talino centro sovietų kario skulptūrą ir kapinėse perlaidoti karių palaikus Kremlius panaudojo rusakalbių jaunuolių riaušių Taline, agresyvių protesto akcijų prie Estijos ambasados Maskvoje kurstymui bei propagandiniam puolimui prieš Estiją.

Lietuva skelbia remianti Estiją ir smerkia Rusijos propagandines atakas prieš ją.

1991 metais įkurta Baltijos Asamblėja vienija Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentarus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

1 atsiliepimas į "Lietuvos ir Latvijos atstovai Baltijos Asamblėjoje reiškia paramą Estijai"

  1. tauta

    kada baigsis tas nacionalizmas, tuoj bus kaip Afrikoje rasizmas, yra pirmoje eileje zmoniskumas. Atsiminkit tie kariai kovojo del jusu vaiku ir anuku laisves o jus nesugebat tinkamai padekoti. Kokia okupacija butumet dabar ne lietuviai latviai estai o tikri vokieciai ir pamirstumet savo tradicijas. ATSIPEIKEKIT KAM TO KRAUJO PRALEJIMO neprovokokit vieni kitus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.