Sunegalavo Birutės bataliono kariai

Dešimt Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono karių dėl virškinamojo trakto sutrikimų buvo priversti kreiptis pagalbos į medikus

Anot bataliono vado majoro Ramūno Barono, pirmieji privalomosios karinės tarnybos šauktiniai blogai pasijuto ketvirtadienį prieš vakarienę. Po jos blogai besijaučiančių karių skaičius padidėjo iki dešimties. Iš viso batalione tarnauja apie 130 šauktinių.

Karius, kuriuos pykino ir kankino negalavimai, apžiūrėjo bataliono medikai ir skyrė medikamentus. Nė vienas karys dėl sveikatos sutrikimų nebuvo paguldytas į bataliono gydymo stacionarą. Vienų sveikata pagerėjo tą pačią dieną, trys vaistus gėrė dar ir vakar. Kol kas neaišku, kodėl sutriko šauktinių sveikata. „Pietums valgykloje buvo paruoštas maltos mėsos patiekalas. Aš pietavau kartu su kariais, bet sveikata nesušlubavo”, – sakė majoras R.Baronas. Bataliono vado nuomone, kariai galėjo pasijusti blogai dėl kitų priežasčių, ne vien dėl maisto.

Tą dieną kariai po pietų vykdė fizinio parengimo normatyvus. Galbūt silpnesnės sveikatos vaikinams tai turėjo įtakos. Todėl majoras R.Baronas kai kurių karių sveikatos pablogėjimo nevertina kaip masinio infekcijos protrūkio.

Batalione dėl įvykio atliekamas patikrinimas, maisto mėginiai išvežti į laboratoriją ištirti. „Tai pirmas atvejis Alytuje, kai tiek daug karių tą pačią dieną pasijuto blogai dėl virškinamojo trakto sutrikimų. Iki šiol kareivius išguldydavo tik gripo epidemija”, – teigė bataliono vyresnioji leitenantė Nijolė Šiaudvytytė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

1 atsiliepimas į "Sunegalavo Birutės bataliono kariai"

  1. man atrodo

    Lenkų provokacija. 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.