Valstybės turto fondas ieško, ką naujo nuveikti

Didžiąją privatizaciją Lietuvoje baigęs Valstybės turto fondas (VTF) ieško, ką naujo nuveikti, ir siekia naujų įgaliojimų.

VTF darbuotojai griebėsi kurti ambicingą išlikimo strategiją. Prieš kelias dienas minėta privatizavimo įstaiga Vyriausybės kanceliarijai pateikė naują veiklos strategijos projektą. Jame fondas nurodo, kad po savo sparnu galėtų priglausti visą valstybei priklausantį turtą: valstybinių institucijų pastatus ir valstybinę žemę, rašo „Lietuvos žinios”.

VTF tikina, kad jis pasirengęs veiksmingai spręsti valstybinio turto administravimo klausimus. Tačiau politikai tokias iniciatyvas vertina atsargiai.

Anksčiau klestėjęs Turto fondas „išgyvenimu” pradėjo rūpintis prieš metus. Jau tuomet Vyriausybės kanceliariją pasiekė pirmoji fondo veiklos strategija, tačiau sulaukę pastabų jos rengėjai projektą atsiėmė. Antrą kartą pateikta strategija irgi nesulaukė Vyriausybės pritarimo. VTF generalinis direktorius Audrius Rudys teigia, jog tuomet pateiktas projektas buvo grąžintas tobulinti.

Naujame projekte VTF siūlo, jog pasibaigus privatizavimo procesui fondas galėtų tęsti savo veiklą ir rūpintis valstybinio turto valdymu ir administravimu.

Seimo Audito komiteto pirmininko Donato Jankausko teigimu, kad įstaiga turi didelių ambicijų – nieko blogo, tačiau Vyriausybė turi viską pasverti.

Nuo šių metų vasario į VTF generalinio direktoriaus pareigas paskirtas A. Rudys tik jas užėmęs tvirtino, jog šios įstaigos darbas bus efektyvesnis ne tik dėl privatizavimo, kuris iš esmės baigiasi, bet ir dėl neprivatizuoto turto valdymo.

Anot jo, reikia peržiūrėti VTF funkcijas dėl jam patikėto turto valdymo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.