„Skamp” užgaida – vaizdo klipas už 100 tūkstančių litų

Naujas, ilgai lauktas grupės „Skamp” remiksų albumas „Le Boom Chick vol.2” jau pasiekė muzikos parduotuvių prekystalius. Tačiau albumo pristatymo koncertą grupė ketina surengti tik po poros savaičių, kai minės devintąjį grupės gimtadienį. Šiuo metu viena didžiausių skempų užgaidų – kokybiškas vaizdo klipas, kad išplauktų į plačiuosius vandenis.

Laisvė saviraiškai

Albumas „Le Boom Chick vol.2” – antrasis remiksų albumas grupės „Skamp” istorijoje. Pirmąjį pavadinimu „Le Boom Chick” grupė išleido dar 2000-aisiais, į jį sudėjusi pirmųjų dviejų savo albumų remiksus.

Sudarytas iš dviejų paskutinių skempų albumų remiksų, „Le Boom Chick vol.2” – daugiausia grupės nario Viktoro Diavaros „kūdikis”. Tačiau savo remiksus albumui kūrė ir kitas „Skamp” narys Vilius Alesius bei dar keli kol kas mažai kam girdėti muzikos prodiuseriai – „Green Carpet” komanda ir Omenas (Šarūnas Tamulaitis, buvęs „Skamp” vadybininkas).

„Žodžiu, leidau visiems norintiems išreikšti save, o išėjo, manau, tikrai neblogas ir efektingas albumas”, – džiaugėsi Viktoras.

Remiksuoti naudinga!

Viktoro įsitikinimu, naujasis albumas turėtų apimti platesnę nei įprasta klausytojų auditoriją.

„Nemanau, kad visiems tikriems skempų „fanams” patinka šokių muzika, tad gal ir ne visi gerbėjai įsigis mūsų albumą. Tačiau šokių muzika dažnai patinka tiems, kuriems skempai visiškai neimponuoja. Leisdami tokius albumus tarsi bandome praplėsti klausytojų ratą, suteikti muzikai daugiau erdvės”, – aiškino V.Diavara.

Grupė „Skamp” planuoja išleisti dar vieną mini albumą, į kurį atrinks geriausias dabartinio albumo dainas, ir padalys jo kopijas didžėjams ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse.

„Remiksai populiarūs visame pasaulyje. Ir visai nesvarbu, kokio stiliaus dainas groja atlikėjas: ar tai būtų rokas, elektronika ar paprasčiausias popsas, vis vien visi remiksuoja savo kūrinius, – dėstė V.Diavara. – Jeigu nori, kad tavo muzika šeštadienio vakarą skambėtų naktiniuose klubuose, kuriuose renkasi linksmi žmonės, privalai įrašyti bent keleto savo dainų remiksus.”

Klubai – ne vienintelė vieta, kur atlikėjai sėkmingai realizuoja savo remiksuotus kūrinius. „Net ir radijo stotys naktimis mieliau „leidžia” dainų šokių versijas”, – pridūrė Viktoras.

Investuos į vaizdo klipą

Vieną albumo radijo singlų – „Reach” feat. Pushaz (Omenas remix)” – jau spėjo pamėgti radijo stočių klausytojai. Skempai šiai dainai senokai planuoja sukurti pompastišką vaizdo klipą.

„Jau labai seniai nesukuriame jokio vaizdo klipo. Dabar, kai Baltijos šalyse atsirado MTV televizijos kanalai, susidarė tam labai palanki terpė. Vaizdo klipai laisvai gali būti transliuojami ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje. O jei darbas išeis kokybiškas ir geras, galbūt jį išvys žiūrovai ir toli už Baltijos jūros. Manau, kad dabar tikrai verta į tai investuoti”, – su užsidegimu kalbėjo Viktoras.

Muzikantai neslepia esą pasiryžę vaizdo klipo kūrimui paaukoti didžiulę sumą, bet viliasi, kad visa tai su kaupu atsipirks. Kiek tiksliai pinigų prireiks, kol kas dar nesuderėta, tačiau Viktoras neabejoja, kad klipo kaina viršys 100 tūkstančių litų, todėl bus ieškoma rėmėjų.

Nusprendė atsipūsti

Nors albumas „Le Boom Chick vol.2” pasirodė jau prieš tris savaites, pirmasis jo pristatymo koncertas vyks tik gegužės 19-ąją.

Viktoras bando teisintis, kad grupė dabar labai užsiėmusi – organizuoja gegužės 17 dieną vyksiantį koncertą „Fojė” gali skambėti kitaip”, skirtą grupės „Fojė” išsiskyrimo dešimtmečiui paminėti.

„Šio renginio repeticijos užima tikrai nemažai laiko, tad rengti dar vieną grandiozinį koncertą, pirmajam nepraėjus, būtų kiek kvailoka, – mąstė V.Diavara. – Be to, gegužės 19-ąją grupė „Skamp” švenčia devintąjį gimtadienį, tad pamanėme: kam daryti du koncertus vieną po kito, jeigu galime juos abu sujungti ir padaryti vieną didelį renginį?”

Beje, „gimtadieninis” renginys bus pirmasis „tikras” skempų koncertas šiais metais.

„Sausio mėnesį, kai filmavome gyvo garso koncertą DVD laikmenai, buvome surengę mažą koncertėlį, tačiau į jį buvo pakviesti tik geriausi mūsų draugai ir ištikimiausi gerbėjai, o tikrų koncertų šįmet dar nebuvo”, – kalbėjo V.Diavara.

Koncertėlių nebebus

Grupės nariai perspėja gerbėjus, kad šiais metais daug koncertų ir nesitikėtų – koncertiniai turai ir panašūs renginiai atidedami kitiems metams. „Šiemet nusprendėme kiek atsipūsti”, – sako Viktoras.

Kaip ten bebūtų, grupė „Skamp” išlieka viena populiariausių Lietuvos muzikos grupių. Ji periodiškai sulaukia kvietimų pamuzikuoti įvairiuose šalies kampeliuose. Tik skempų tokie pasiūlymai jau nebedomina – jie tikina „išaugę iš to amžiaus”.

„Visai nebenorime trenktis per visą Lietuvą į koncertėlį, kuriame atliktume vos kelias dainas. Manau, tą etapą jau nuėjome. Jeigu mums nėra sudaromos galimybės padaryti gerą šou, nedarome nieko”, – atvirai rėžia Viktoras. Tačiau priduria, kad tai, jog skempai trumpam pasitraukė iš aktyvaus muzikinio gyvenimo, dar nereiškia, kad jiems nesiseka.

„Mes norime, kad skempų koncertai visada būtų tik kokybiški ir tikri: su pilna koncertine programa, kokybiška garso ir šviesos instaliacija, įgalinančia atlikti įspūdingus ir nepamirštamus koncertus. Geriau koncertuoti mažiau, bet kokybiškai, nei daugiau ir bet kaip!”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.