Naujasis šokis išėjo į gatvę

Gegužės 1 ir 2 dienomis į Klaipėdą užsukęs 11-asis tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis-2007” prasidėjo… gatvėje, o iš jos persikėlė į Dailės parodų rūmus ir Koncertų salę.

Balandžio 30-ąją Vilniuje startavęs Lietuvos šokio informacijos centro rengiamas festivalis šią savaitę tradiciškai užsuko ir į uostamiestį. „Naujasis Baltijos šokis” šiemet klaipėdiečiams pristatė tris kolektyvus ir jų naujausius projektus.

Gegužės 1-ąją gatvėje prie įėjimo į Klaipėdos dailės parodų rūmus buvo parodytas klaipėdiečių choeografės Agnijos Šeiko ir skulptoriaus Jurgio Malinausko eskizas „Laimės valandos”. Ne tik šiuolaikinio šokio gerbėjai, bet ir atsitiktiniai praeiviai susidomėję stebėjo, kaip šokėjai gvildena realybės ir fikcijos dilemą, aiškinasi, kur riba tarp žmogaus tikrojo „aš” ir susikurto įvaizdžio. Anot A.Šeiko, siekdami sustiprinti choreografijos koncepciją, klaipėdiečiai savąjį šokio projektą pristatė tiesiog gatvėje, kur muziką atstojo natūralus gatvės triukšmas ir pačių šokėjų kalbamas tekstas, o J.Malinausko scenografinė konstrukcija tapo simboliniu tiltu tarp „herojų” ir „žemiškojo” pasaulio.

Klaipėdos dailės parodų rūmuose pristatyta Lietuvoje ir Suomijoje kuriančios choreografų poros Andriaus Katino ir Marijos Saivosalmi („collective REVOLVER”) Vilniuje ir Helsinkyje kurto spektaklio „Helsinkio sindromas” premjera, o Klaipėdos koncertų salėje pasirodė Čeliabinsko šiuolaikinio šokio teatras (Rusija) su spektakliais „Audrey” (choreografės – Maria Greyf ir Olga Pona) ir „Kitapus upės” (choreografė – Olga Pona).

Plačiau apie Klaipėdoje pa-rodytus „Naujojo Baltijos šokio -2007” projektus – gegužės 30-ąją „Klaipėdos” meno leidinyje „Durys”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.