„Camerata Klaipėda” vardą jau žino ir sibiriečiai

Smuikininko Vilhelmo Čepinskio suburtas styginių orkestras „Camerata Klaipėda” grįžo iš Sibiro, iš Čitos miesto filharmonijoje vykusio tradicinio tarptautinio 32-ojo muzikos festivalio „Svetuščij bagulnik” („Žydintis gailis” – tose apylinkėse augantis krūmas).

„Camerata Klaipėda” buvo pagrindinis balandžio 5-16 dienomis vykusio festivalio ansamblis. Klaipėdai atstovaujantis kolektyvas festivalio publikai pristatė penkias programas.

„Camerata Klaipėda” grojo su italų pianistu Robertu Prosseda festivalio atidarymo koncerte, skyrė koncertą mažiesiems klausytojams, kuriame atliko kompozitoriaus T. Makačino peraranžuotą pasaką „Katinėlis ir gaidelis”. Po solinio prisistatymo – A. Piacolos, J. Hubajaus kūrinių, F. Mendelsono programos – publika kolektyvą keliskart kvietė bisui. Su maskviete dainininke Galina Boiko styginių ansamblis sibiriečiams atliko F. Pulenko monooperą „Žmogaus balsas”, o uždarymo koncerte grojo su jaunosios rusų kartos talentais, tarp jų su vienu garsiausių šių dienos Rusijos violončelininku Borisu Andrijanovu.

„Publika mus sutiko labai šiltai nuo pat pirmojo festivalio koncerto. Vietinė žiniasklaida negailėjo gerų žodžių, akcentavo mūsų kolektyvo savitą stilių. Spaudoje buvo rašoma, jog „Camerata Klaipėda” pakylėjo festivalį „Svetuščij bagulnik” į kitą lygį”, – gastrolių įspūdžiais dalinosi V. Čepinskis.

Sibiras – vienas iš daugelio gastrolių maršrutų, kuriais „Camerata Klaipėda” vis tankiau apraizgo svečias šalis.

„Lietuvoje ir jos nedidelėje rinkoje per kelerius metus padaryta viskas, kas buvo įmanoma. Jei norime, kad Klaipėdos vardas skambėtų, turime paaukoti šiek tiek pasirodymų Lietuvoje ir daugiau jėgų sutelkti į užsienio rinką – tai labai didelis darbas”, – sakė ansamblio meno vadovas V. Čepinskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.