Protestas prieš išnaudojimą

Neiškentę blogų darbo sąlygų protestavo „Švyturio” alaus daryklos darbuotojai.

Postūmis surengti piketą, kuris vyko vakar, tapo darbuotojams skirtos valgyklos uždarymas.

Alaus daryklos profesinės sąjungos komiteto pirmininkas Raimondas Tamošauskas teigė, kad su darbuotojais yra nesiskaitoma.

„Buvo išbandyti visi problemos sprendimo būdai. Kreipėmės ir į aukščiausius vadovus. Bet niekas nepasikeitė”, – teigė jis.

Nuo balandžio mėnesio alaus virimo cechas pradėjo dirbti nepertraukiamu režimu. Darbuotojams vieną savaitę tenka dirbti keturias dienas, kitą – šešias.

„Tenka dirbti savaitgaliais, o ilsėtis – savaitės viduryje. Norėjome, kad grafikai būtų sudaromi atsižvelgiant į darbuotojų pasirinktą patogesnį darbo ir poilsio laiką arba kompensuojama”, – teigė R.Tamošauskas.

Rauginimo bei virimo skyrių darbuotojai parašė raštą ir išdėstė pageidavimus bendrovės „Švyturys-Utenos alus” administracijai. Šios bendrovės viešųjų ryšių vadovas Dainius Smailys teigė, kad protesto akcija neatspindi visų alaus daryklos darbuotojų pozicijų.

Jis aiškino, kad kai kurie virimo cecho darbuotojai nori, kad jų pamaina truktų 12 valandų. Šiuo metu įmonėje galioja aštuonių valandų pamainos darbo laikas. Pamainos trukmės bendrovės vadovai neketina keisti, nes ištyrus paaiškėjo, kad ilgiau dirbantys darbuotojai pavargsta, prasčiau dirba.

D.Smailys tikino, kad, pailginus darbo laiką, tektų atleisti kai kuriuos darbuotojus.

Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėjas Arūnas Džiugas teigė, kad tai ne pirmas atvejis, kai pažeidinėjamos darbuotojų teisės. Inspekcija nuolat gauna skundų dėl išnaudojimo darbe.

Pastaruoju metu vis aktyviau darbuotojų teises ima ginti profesinės sąjungos, dažniau sudaromos kolektyvinės darbo sutartys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.