Lifto įkaitai pasirengę teistis

Viešbučio administracija ir specialiosios tarnybos abejingai stebėjo, kaip lifte dūsta trylika klaipėdiečių. Dalis jų pasiryžę prisiteisti kompensaciją už patirtą moralinę žalą.

„Praėjusį sekmadienį susiruošėme paminėti svarbią šeimos datą – vestuvių keturiasdešimtmetį, – LŽ pasakojo klaipėdietė Virginija Barčienė. – Užsakėme vaišes bare, esančiame 20-ajame viešbučio „Klaipėda” aukšte. Suėjome į liftą. Joks įspėjamasis signalas, kad liftas perkrautas, kaip būna kitur, nedegė. Tad ramiai paspaudžiau reikiamo aukšto mygtuką ir pradėjome kilti. Po akimirkos liftą krestelėjo. Kabina pakilo dar du aukštus ir sustojo. Visi nuščiuvome.”

Tądien lifte buvusios moterys pasakojo, kad paspaudus avarinio iškvietimo mygtuką atsiliepė moteriškas balsas ir šaltai pasakė, kad gedimas užfiksuotas, reikia laukti pagalbos. Tačiau nei po 10 minučių, nei po pusvalandžio pagalba neatvyko. Vienai moteriai ėmė trūkti oro, pakilo kraujospūdis.

Laiptų nėra?

V.Barčienės vyras tuomet paskambino į policiją. Budėtojas informavo, kad apie įvykį pranešta atsakingoms tarnyboms. Daugiau policijos pareigūnas padėti niekuo negalėjo. Tada buvo skambinama priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai, bet atsiliepusi dispečerė pranešė, kad gelbėti įstrigusiuosius lifte privalo UAB „Klaipėdos liftas” meistrai.

Galiausiai trylika prieš savo valią lifte įstrigusių klaipėdiečių sulaukė gelbėtojų. Pastarieji mechaniškai pravėrė tarp aukštų įstrigusio lifto duris, o pro jas įkalintieji turėjo išsikepurnėti patys.

V.Barčienės teigimu, įstrigusiųjų nepasitiko ir viešbučio atstovai. Po vaišių kelios moterys pageidavo leistis ne liftu, o lipti laiptais. Tačiau joms buvo paaiškinta, kad laiptų nėra.

„Ši detalė mus pribloškė – jei nėra laiptų, ką jie darytų kilus gaisrui?”, – stebėjosi V.Barčienė.

Kaltės neprisiima

Iš pradžių bendrovės „Klaipėdos viešbutis” generalinis direktorius Remigijus Valentinavičius LŽ neketino nieko komentuoti. Galiausiai jis patarė paskambinti po valandos.

Vėliau R.Valentinavičius pripažino, kad lifto gedimas buvo užfiksuotas, tačiau jis labai greitai pašalintas: „Po pusvalandžio.” Viešbučio vadovas teigė nieko nežinąs apie viešbučio personalo veiksmus. „Jei tarnautojai buvo nemandagūs, išsiaiškinsime ir kaltuosius nubausime”, – sakė jis.

Beveik visus uostamiesčio liftus prižiūrinčios UAB „Klaipėdos liftas” direktorius Kazimieras Kazakevičius LŽ sakė, kad viešbučio „Klaipėda” liftai nėra jų bendrovės įrengti: „Mes juos tik techniškai prižiūrime. Be to, jie nėra prijungti prie centrinio dispečerinės pulto. Tad kilus bėdai reaguoja vietos personalas. Mūsų dispečeriai yra apmokyti, kaip bendrauti su panašiose situacijose atsidūrusiais žmonėmis.”

K.Kazakevičiaus teigimu, tokios situacijos, kad lifto keleiviai pagalbos nesulauktų net 50 minučių, jis neprisimenąs: „Ilgiausiai reikėtų palaukti apie 30 minučių, jei specialistai kartais būtų kitame miesto gale. Šiaip mes reaguojame labai greitai.”

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato atstovo Albino Strumylos galva, policijos budėtojas padarė viską, ką galėjo. „Šio įvykio net nėra užregistruota iškvietimų žurnale, nes nebuvo nusikaltimo”, – sakė jis.

Reikėjo tiesiog nuraminti

Klaipėdos psichikos sveikatos centro vyriausiojo gydytojo Aleksandro Slatvickio teigimu, panašioje situacijoje atsidūrusius žmones paprastai nuramina malonus bendravimas ir šilti žodžiai: „Užstrigti lifte galime kiekvienas. Tai yra paprasta ir nė kiek neekstremali situacija. Lifte įstrigęs stabilios psichinės būsenos žmogus ramiai laukia, kol atvyks pagalba. Tačiau vyresnio amžiaus žmonių psichika jautresnė, todėl jie audringiau reaguoja. Pakilus kraujospūdžiui jautresnį žmogų galėjo ištikti insultas.”

Gydytojo manymu, tiek viešbučio administracijos darbuotojams, tiek policijos budėtojams reikėjo tiesiog nuraminti nepavydėtinoje situacijoje atsidūrusius žmones.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Lifto įkaitai pasirengę teistis"

  1. aha

    keistai skamba mediko komentaras , jokiu profesionalumo , oro juk truksta …ir gali buti ramus kiek nori ,bet …nepriklauso kokio amziaus zmones uzstrigo ,oro trukuma pakelia ne tik spaudima …
    Sekmes nukentejusiems ,teiskites ir bylinekites ,nes turbut nera kito kelio !

  2. www klausk lt

    www klausk lt
    nemokamos specialistu konsultacijos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.