„Dell“ montuos į nešiojamus kompiuterius SSD diskus

Daugiausiai kompiuterių pasaulyje pagaminantys amerikiečiai „Dell” paskelbė, kad į lengviausius ir mobiliausius savo nešiojamus kompiuterius montuos „flash” atminties kietuosius diskus. Priešingai nei įprastiniuose diskuose, informacija vadinamuosiuose SSD (solid state drive) „flash” diskuose saugoma ne įmagnetintose plokštelėse, o tiesiog mikroschemose. Iš to, kad nėra jokių judančių dalių, seka ir daug privalumų – „flash” kietieji diskai nebijo smūgių, vartoja mažai energijos.

„Dell” technologijų padalinio vadovo Kevino Kettlerio teigimu, vadinamieji SSD diskai yra perspektyvus dalykėlis ir turėtų pasirodyti jau kitoje „Latitude” nešiojamų kompiuterių kartoje. „Latitude D420” ir D620 ATG modeliuose turėtų pasirodyti 32 GB talpos „Sandisk” gaminti „flash” kietieji diskai. „Dell” turėtų tapti pirmu gamintoju, pasiūlysiančiu pirkėjams nešiojamus kompiuterius su SSD diskais.

Kaip teigia Kevinas Kettleris, bandymų metu ištirta, jog SSD diskai yra dvigubai atsparesni sukrėtimams nei įprastiniai, be to, jiems tikimybė sugesti yra net tris su puse karto mažesnė, nei tradiciniams HDD. Padidėja ir kompiuterio sparta – jos prieaugis bandymų metu siekė net 23%, na o operacinės sistemos įkrovos laikas sutrumpėjo 34%.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.