Sveiko maisto parduotuvė Panevėžyje neturi konkurentų

Panevėžyje įkurtos vienintelės sveiko maisto parduotuvės savininkė įsitikinusi, kad potencialius jos konkurentus atbaido didžiulės darbo sąnaudos ir specifinių žinių stoka

Panevėžio verslą analizuojantys specialistai yra pažymėję, kad mieste pradėtas bet koks didelių investicijų nereikalaujantis verslas kaipmat randa sekėjų. Todėl stebėtina, kad prieš dvylika metų Panevėžyje įsikūrusi ir iki šiol sėkmingai gyvuojanti sveiko maisto parduotuvė dar neturi nė vieno konkurento.

Įmonės savininkė Angelė Butienė mano konkurentų neturinti todėl, kad prekyba sveikais maisto produktais yra daug sąnaudų reikalaujantis, bet palyginti mažai pelno duodantis verslas. Tad A.Butienė savąjį verslą linkusi vadinti gyvenimo būdu.

Pradžia – pora lentynų

Prekiauti sveiko maisto produktais A.Butienė pradėjo paraginta bičiulių, Kaune jau turėjusių panašią parduotuvę. Šešerius metus jos įkurta parduotuvė buvo Kaune veikusios padalinys. Po to verslininkė Panevėžyje įkūrė savo individualią įmonę.

„Mano darbas prasidėjo nuo dviejų lentynų, pasistatytų išsinuomotame Panevėžyje veikusios dietinio maisto parduotuvės kamputyje. Į tas lentynas dėjau ir prekiavau Vokietijoje bei Anglijoje pagamintais sveiko maisto produktais. Įdomu tai, kad ėmusis prekybos ir pačius produktus pamačiau, ir jų pavadinimus išgirdau pirmą kartą. Paaiškinimai, kaip jais naudotis, buvo surašyti man nesuprantamomis užsienio kalbomis”, – pasakojo verslininkė. A.Butienė prisiminė, kaip tuomet jai, ekonomistei, teko semtis medicinos, biologijos, kulinarijos bei kitokių žinių ir jomis dalytis su pirkėjais.

Anot A.Butienės, nors sveiko maisto produktai buvo brangūs, pirkėjų nestokota.

Prekybos centrai nesurijo

Pasak pašnekovės, Panevėžio parduotuvėlių verslui gana nemažai neigiamos įtakos turėjo didžiųjų prekybos centrų atsiradimas. Tuomet gerokai smuko ir A.Butienės prekyba. Laimei, moters teigimu, tai truko neilgai.

„Mano verslo sėkmę lemia tai, kad ėmiau prekiauti ir tais gaminiais, kurių didžiuosiuose prekybos centruose nėra. Be to, prekiauju sveriamais vadinamaisiais sveikais produktais, kurie prekybos centruose parduodami jau supakuoti. Atėję pirkti šių produktų žmonės konsultuojasi, dalijasi sveikatos problemomis. Tai, kad su malonumu išklausau žmones, ir jie gali bet kada man paskambinti bei pasikonsultuoti, neabejotinai yra viena mano verslo sėkmės priežasčių”, – aiškino A.Butienė.

Reklama – prekyba mugėse

Sveiko maisto produktais prekiaujanti verslininkė pabrėžė reklamos svarbą. Ji teigė, kad reklamuojasi ir naujų pirkėjų ieško dalyvaudama mugėse, miestų šventėse, amatų dienose. Į jas A.Butienė kviečiasi sveiko maisto žinovus, propaguotojus, rengia sveiko maisto gaminių pristatymus.

„Gaila, kad ne visi švenčių organizatoriai supranta sveiko maisto reikšmę. Pavyzdžiui, neseniai pasisiūliau prekiauti Burbiškio dvare rengsimoje tulpių žydėjimo šventėje. Šventės organizatoriai mano siūlymą sutiko nepalankiai. Jie aiškino laukiantys verslininkų, prekiaujančių alumi ir čeburekais. Sveikais maistas jų nesudomino”, – pasakojo A.Butienė.

Perspektyva neabejoja

Verslininkė pasakoja, kad atsiranda vis daugiau žmonių, kurie domisi savo sveikata, ekologiškais, nemodifikuotais maisto produktais. „Todėl savo verslui perspektyvų išties matau. Be to, pastebėjau, kad pirmuosius mano pirkėjus, tarp kurių buvo nemažai vyresnių, pasiligojusių žmonių, keičia vis jaunesni, į savąją sveikatą investuoti negailintys žmonės. Todėl jaučiuosi tarnaujanti daugelio sveikatos profilaktikai. Tai perspektyvus dalykas”, – pažymėjo sveiko maisto parduotuvės savininkė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Sveiko maisto parduotuvė Panevėžyje neturi konkurentų"

  1. nafania

    Gaila, Vilniuje nera tokiu parduotuviu…

  2. Anonimas

    kodel nepardavinejat imternetu?Jau 21 amzius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.