„Milan” sutriuškino „Man Utd” ir žengė į Čempionų lygos finalą

UEFA Čempionų lygos finale, kaip ir prieš dvejus metus, vėl susikaus „Liverpool” ir „Milan”. Tai paaiškėjo po to, kai Milano klubas atsakomosiose pusfinalio varžybose namuose 3-0 sutriuškino „Man Utd”.

„Milan” 3 – 0 „Man Utd”

11’ [1 – 0] Kaka

30’ [2 – 0] Clarence Seedorf

78’ [3 – 0] Alberto Gilardino

Stipriai lyjant lietui, susitikimą daug aktyviau pradėjo šeimininkai. Jau 2 min. Kaka prasiveržė dešiniuoju kraštu, tačiau jo perdavimo skersai baudos aikštelės niekas nesugebėjo „uždaryti”. Netrukus Edwinas van der Saras atrėmė pavojingą Clarence‘o Seedorfo smūgį iš toli, bei Kaka bandymą iš baudos aikštelės po Massimo Oddo perdavimo.

11 min. „Milan” išsiveržė į priekį. C.Seedorfas galva atmetė kamuolį ties baudos aikštelės linija Kaka, ir brazilas tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą pelnė jau 10-ąjį savo įvartį turnyre.

Netrukus žaidimas aprimo, tačiau „Milan” kontroliavo kamuolį. Šeimininkai viso kėlinio metu sėkmingai presingavo „Man Utd” futbolininkus, kurie dažnai pasimesdavo ir neturėdavo kam perduoti kamuolio. Milaniečiai sugebėjo beveik visiškai neutralizuoti Mančesterio ekipos pavojinguosius saugus Cristiano Ronaldo ir Ryaną Giggsą, kurie negalėjo regzti atakų kraštais. Pirmąjį rimtesnį išpuolį svečiai surengė 20 min., kai dešiniu kraštu prasiveržęs R.Giggsas smūgiavo iš toli, tačiau jo smūgį sugavo Dida.

Po 10 minučių italai vėl šėlo iš džiaugsmo. Gynyboje grubiai suklydus Nemanjai Vidičiui, kamuolys atiteko C.Seedorfui ir olandas, suklaidinęs Darreną Fletcherį, tiksliai smūgiavo iš toli, įmušdamas labai panašų įvartį, kaip Kaka.

Baigiantis kėliniui po dar vieno M.Oddo perdavimo iš arti pavojingai mušė Filippo Inzaghi, tačiau kamuolys pralėkė šalia virpsto.

Antrojo kėlinio pradžioje Kaka vėl suklaidino blankiai po traumos žaidusį N.Vidičių, tačiau „United” išgelbėjo E. Van der Saras, atremdamas smūgį.

Kiek vėliau anglams buvo pavykę perimti iniciatyvą, tačiau idealios progos pasižymėti jie nesukūrė. Pavojingiausias buvo D.Fletcherio smūgis iš eigos po Wayne‘o Rooney perdavimo, bet kamuolys prašvilpė šalia vartų.

Tuo tarpu 78 min. krito trečiasis įvartis, galutinai sudėjęs visus taškus ant „i”. Po keitimo aikštėje pasirodęs Alberto Gilardino gavo puikų Massimo Ambrosini perdavimą, ir pabėgęs vienas prieš E. Van der Sarą nuginklavo pastarąjį – 3-0.

„Milan” ramiai baigė rungtynes, bei iškovojo užtikrintą ir pelnytą pergalę. Finale gegužės 23 dieną Italijos klubas Atėnuose susitiks su „Liverpool”, kuris pusfinalyje eliminavo Londono „Chelsea”.

Komandų sudėtys:

„Milan”: Dida; M.Oddo, K.Kaladze, A.Nesta, M.Jankulovski; G.Gattuso (84‘ Cafu), A.Pirlo, M.Ambrosini, C.Seedorfas; Kaka (86‘ G.Favalli), F.Inzaghi (67‘ A.Gilardino).

„Man Utd”: E. Van der Saras; J.O‘Shea (77‘ L.Saha), N.Vidičius, W.Brownas, G.Heinze; C.Romaldo, D.Fletcher, P.Scholes, M.Carrick. R.Giggs; W.Rooney.

Statistika:

Įvarčiai 3 – 0

Geltonos kortelės 2 – 1

Raudonos kortelės 0 – 0

Smūgiai į vartus 7 – 2

Smūgiai šalia vartų 5 – 6

Pražangos 11 – 21

Kampiniai 4 – 5

Nuošalės 1 – 2

Kamuolio kontrolė (proc.) 47 – 53

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.