Malda išgelbėjo šokėjo gyvybę

Nuo mirties buvusį šokėją išgelbėjo tik malda ir kryžius. Per stebuklą likęs gyvas vyras tikisi ilgo gyvenimo.

Pripažino pakaltinamu

Vakar į teisiamųjų suolą sėdo Vydmantuose gyvenantys 32 metų riboto proto Audrius Šeškus ir neseniai pilnametystės sulaukęs keturiskart už vagystes teistas Rimantas Vaitekauskas. Jie kaltinami itin žiauriai nužudę žmogų, o kitą sužaloję.

Nors A.Šeškus turi proto negalę, yra beraštis, sunku suprasti, ką jis kalba, o ir pats neiškart susivokia, kas jam sakoma, psichiatrai pripažino jį pakaltinamu.

Teismo posėdyje A.Šeškus stebino proceso dalyvius primityviu gudravimu ir žiaurumu. Jaunas vyras nenorėjo pripažinti tyčia nužudęs žmogų, tačiau neneigė sukapojęs jo veidą, mušęs lazda bei ketinęs nukirsti kitam vyrui galvą.

Pažino tik iš drabužių

Tiksliai nenustatyta, kodėl pernai balandžio 4-ąją iš Skuodo pas tėvus į Vydmantus atvažiavęs Romas Kliusovas susipyko su A.Šeškumi ir R.Vaitekausku. Vėlų vakarą vyrai aiškinosi santykius ant keliuko į namo kiemą.

Kivirčas peraugo į muštynes. R.Kliusovas buvo gerokai stambesnis už abu priešininkus ir galėjo apsiginti. Todėl žudikai jį mušė lazda, šaligatvio plyta, kapojo kirviu ir badė peiliu.

Kai rytą žmonės aptiko negyvėlį, jį atpažino tik iš drabužių.

Tiriant nusikaltimą paaiškėjo, kad mušdamas lazda A.Šeškus parvertė stipresnį priešininką, o smulkaus sudėjimo R.Vaitekauskas trenkė jam per galvą sunkia plyta. Kol R.Kliusovas gaivelėjosi po smūgio, A.Šeškus parbėgo namo pasiimti kirvio ir peilio.

Pora smūgių kirvio ašmenimis į veidą pribaigė R.Kliusovą.

Netrukus A.Šeškus ir R.Vaitekauskas nuėjo į bendrabučio tipo namą, kur viename kambaryje gyvena buvęs „Lietuvos” ansamblio šokėjas Bronislovas Mažeika.

Tragedijos vakarą šis vyras buvo nuėjęs pas savo draugą ir ten sutiko R.Kliusovą bei jo žudikus. Todėl A.Šeškus ir R.Vaitekauskas atėjo pareikalauti, kad B.Mažeika niekam neprasitartų juos matęs drauge.

Ruošėsi kirsti galvą

„Buvo gal trečia valanda nakties. Miegojau. Tik staiga išspyrė mano kambario duris ir į vidų įžengė tiedu vaikinai. Neturiu elektros, todėl jie užsižiebė žvakę, – sunkiai tramdydamas ašaras pasakojo stotingas vyras. – Šeškus kumščiu smogė man į galvą. Nugriuvau į lovą. Jie prigrasino, kad aš jų pas Paulauską nemačiau ir Kliusovo ten nebuvo. Tada Šeškus pareiškė, kad aš juos išduosiu ir mane reikia pribaigti.”

B.Mažeika bandė bėgti, bet smūgiais sužvėrėjęs žudikas jį parbloškė ant žemės. Vyras bandė belsti į sieną, šauktis pagalbos, bet kaimynai nesuskubo jo gelbėti. A.Šeškus kirvio ašmenimis jam smogė į galvą ir pentimi į šoną.

„Jis sugriebė mane už plaukų ir palenkė prie taburetės. Sakė, kad nukirs man galvą. Neabejojau, kad tai galas”, – sunkiai pasakojo B.Mažeika.

A.Šeškus nuo sienos nukabino grandinėlę su kryželiu, įdavė B.Mažeikai į rankas ir liepė melstis. Vyras meldėsi ir mintyse atsisveikino su šiuo pasauliu. Jo gyvybę išgelbėjo R.Vaitekausko žodžiai, kad jis yra tikintis. Nusikaltėlis paprašė bendrininko nežudyti kryžių ant kaklo pasikabinusios aukos.

R.Vaitekauskas ir A.Šeškus įniko į spintą. „Čia tau, čia man”, – dalijosi jie šokėjo drabužius. Ėmė net apatines kelnaites. A.Šeškus ten pat persiavė svetimais batais ir persirengė drabužius.

Vėliau B.Mažeika policijoje atgavo savo daiktus, bet dauguma jų buvo sutepti krauju ir nebetinkami dėvėti.

Kai po smegenų sutrenkimo ir šonkaulių lūžių gydymo B.Mažeika grįžo namo, kaimynai atėjo jo atsiprašyti. Jie tikino negirdėję pagalbos šauksmo.

Parduotuvėje pažįstami žegnojosi pamatę gyvą B.Mažeiką. Žmonės manė, kad jis taip pat nužudytas.

Buvęs šokėjas mano, kad po akistatos su mirtimi gyvens dar ilgai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.