Ambasadorius mokė merą tarties

Uostamiestyje rengiamasi priimti pirmąkart atvykstantį Airijos karinio jūrų laivyno laivą.

Šią žinią vakar pranešė Klaipėdoje viešėjęs Airijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Donalas Denhamas.

Jis pakvietė merą Rimantą Taraškevičių apžiūrėti birželio 14–ąją į Klaipėdos uostą atplauksiantį laivą su 50 žmonių įgula.

Laivas, pavadintas moterišku vardu „Niamh”, uostamiestyje bus tris dienas. Iškilmingo laivo sutikimo metu skambės airiška muzika, svečius linksmins airiškus šokius atliksiantys vilniečiai.

R.Taraškevičius svečiui žadėjo paramą rengiant laivo sutikimo iškilmes.

Visų nuostabai prabilęs lietuviškai, svečias vakar negailėjo šiltų žodžių Klaipėdai.

„Esu labai laimingas, būdamas čia. Klaipėda – gražus ir jaukus miestas”, – prisipažino ambasadorius. R.Taraškevičius sakė, kad svečias esąs populiariausias ambasadorius uostamiestyje, nes sulaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio.

Susitikimo dalyviai sutarė, kad būtina siekti dar glaudesnio bendradarbiavimo tarp šalių, ypač ekonominėje ir kultūros srityse.

Praėjusiais metais Airijoje atlikti tyrimai parodė, kad oficialiai Airijoje gyvena apie 25 tūkst. lietuvių. Tai maždaug keturis kartus mažesnis skaičius, nei buvo manoma.

Ambasadorius pasidžiaugė, kad abiejų šalių gyventojų judėjimą palengvino tiesioginiai skrydžiai iš Palangos į Airijos sostinę Dubliną.

D.Denhamas tvirtino kiekvieną savaitę sulaukiantis skambučių iš Airijos verslininkų, besidominčių galimybėmis investuoti Lietuvoje. Airijos ambasadorius vakar dar lankėsi Klaipėdos universitete, Prekybos, pramonės ir amatų rūmuose, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.