„Ramybės” kultūros centre – senoji ir naujoji new wave mokyklos

Gegužės 5 d. (šeštadienį), 21 val. „Ramybės” kultūros centre (Vytauto g. 35, Palanga) koncertuos punk ir indie rock tradicijas puoselėjęs amerikietis Alex Carlin su new wave grupe iš Lenkijos „Rockaway”.

Alex Carlin – gitaristas iš Kalifornijos (JAV) galintis pasigirti savo spalvinga muzikine karjera. Dar 1979-1980 m. Santa Cruz (Kalifornija, JAV) mieste gyvavusioje new wave/punk grupėje „Psychotic Pineaple” muzikantas grojo klavišais, tačiau koncertų metu grupės nariai mėgdavo susikeisti instrumentais taip pabrėždami savo naujovišką ir kiek chaotišką požiūrį į muziką.

Kitoje, iki šiol gyvuojančioje grupėje „Rut Host”, Alex Carlin rankose laiko gitarą bei atlieka vokalo partijas. Su šiais punk rock atstovais muzikantas išmaišė visą Europą – nuo Olandijos iki Rumunijos. Koncerte Vengrijoje „Rut Host” apšildė savo idealus – heavy metal grupę „Motörhead”. Alex Carlin bendradarbiavo ir su ekscentrišku „naujųjų rusų” projektu iš Kalifornijos „Red Elvises”, kurių turo metu jis vėl stojo prie klavišų. Bliuzroko kolektyvui „Seven B”, Alex sukūrė virš 20 dainų tekstų, kurias galima išgirsti įvairiuose grupės albumuose.

Šiuo metu Alex Carlin gyvena Krokuvos mieste, Lenkijoje. Su savo grupe muzikantas dažniausiai atlieka autorines dainas, tačiau solo pasirodymuose mėgsta groti grupių „Nirvana” ir „The Doors” iki „Led Zeppelin” ir „Pink Floyd” kūrinius. Neretai jis tampa žmogumi-juokų dėžute: tereikia padainuoti bet kokią dainą ir jis pabandys sugroti ją pats.

„Rockaway” – tai keturių narių new wave kolektyvas iš Lenkijos, Rzeszów miesto – Leszard Zukowski (vokalas, gitara), Dominik Pilat (bosinė gitara), Mateusz Kilisinski (būgnai), Maciek Altman (gitara).

Pirmą kartą pasivadinusi „Rockaway” vardu, grupė koncertavo 2001 metais. Tačiau tik po kelių metų bei nežymių grupės sudėties pokyčių, suvokę ir įsitikinę, jog pagaliau gali sudrebinti pasaulį, kolektyvas nusprendė groti kur tik juos pakvies. Nuo tada „Rockaway” grojo visur: klubuose, baruose, aludėse, mokyklose, tuščiuose stadionuose ir gatvėse. Vienoje mokykloje net įsikūrė grupės fanų klubas, kurio nariai ne visada būdavo įleidžiami į koncertus, tačiau „Rockaway” džiaugėsi turėdami bent keletą tikrai atsidavusių gerbėjų.

Šiuo metu kolektyvas tvirtai stovi savo kūrybinių idėjų lauke ir groja new wave žanro muziką, kurią jie patys vadina heavy-roll-big-beat. „Rockaway” muzika labai gyvybinga bei šiek tiek seksuali.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.