Klaipėdietėms tikrins krūtis

Klaipėdietės turi galimybę pirmosios iš visų šalies moterų daugiau sužinoti apie savo sveikatą.

Šiandien uostamiestyje prasideda penktoji „Rožinio kaspino” autobusėlio kelionė, kurioje tikimasi dėl krūties vėžio patikrinti ir konsultuoti kelis tūkstančius moterų.

Tikrins onkologai

Šiandien į Klaipėdą atvažiuoja Rožinis autobusėlis, kuriame moterys nemokamai galės pasitikrinti krūtis. Nuo 9 iki 13 ir nuo 14 iki 18 valandos autobusas su medikų komanda stovės prie bendrovės „Klaipėdos duona” (Šilutės pl. 31).

Konsultacijoms pritaikytame autobuse klaipėdiečiai gydytojai onkologai apžiūrės besikreipiančių moterų krūtis, konsultuos jas, atsakys į klausimus, nukreips tolimesniems tyrimams, jei tokių prireiktų.

„2007-aisiais „Rožinio kaspino” autobusėlis dar į 100 Lietuvos miestelių atveš žinią: „Laiku diagnozavus krūties vėžį, išgelbėti galima devynias iš dešimties moterų”. Planuojame, jog autobusėlyje nuo gegužės 2 iki liepos 15 dienos pasitikrins daugiau nei 6000 moterų”, – teigė projekto „Nedelsk” iniciatorė Agnė Zuokienė.

Atvažiuos du kartus

Klaipėdietės pasitikrinti krūtis galimybę turės ne tik šiandien. „Rožinio kaspino” autobusėlis į uostamiestį sugrįš dar du kartus. Gegužės 6 dieną nuo 9 iki 13 ir nuo 14 iki 18 val. stovės prie prekybos centro „Akropolis”, gegužės 15 dieną nuo 10 iki 14 valandos – prie „Jazaki” gamyklos (Vilniaus pl. 10) , o nuo 15 iki 19 valandos – Lietuvininkų aikštėje.

Šiais metais uostamiestyje projekto organizatoriai autobusėliui pasirinko tokias vietas, kad medikus pasiekti būtų patogu ne tik miesto centre, bet ir jo pakraščiuose įmonėse dirbančioms moterims.

Šiuo metu kiekvieną savaitę 11 moterų Lietuvoje miršta nuo krūties vėžio.

Rado sergančių

Prieš 5 metus prasidėjęs visuomeninis judėjimas „Nedelsk” nuolat ragina moteris rūpintis savo sveikata bei organizuoja nemokamas patikras visoje Lietuvoje.

Per ketverius metus „Rožinio kaspino” autobusėlis jau aplankė 185 Lietuvos miestus ir miestelius ir dėl krūties vėžio patikrino beveik 25 tūkstančius moterų. 283 moterys autobusėlyje sužinojo, kad serga krūties vėžiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Klaipėdietėms tikrins krūtis"

  1. vilma

    noreciau zinoti,kada sis autobusas lankysis Telsiu mieste.Aciu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.