Rungtynių „Liverpool” – „Chelsea” apžvalga

Antradienį „Liverpool” ir Londono „Chelsea” laukia bene svarbiausios rungtynės šį sezoną – du Anglijos super klubai susigrums atsakomojoje UEFA Čempionų lygos pusfinalio dvikovoje „Anfield” stadione.

Liverpulis, „Anfield Road” stadionas.

Teisėjas: Manuelis Enrique Mejuto Gonzalezas

„Liverpool” – „Chelsea”

(Pradžia – 21:45 Lietuvos laiku)

TV: Tango TV (tiesioginė transliacija)

Mintys prieš rungtynes

„Liverpool” be jokios abejonės šiandien laukia itin sunki užduotis – norint patekti į finalą „raudoniesiems” žūtbūt reikalinga pergalė dviejų įvarčių skirtumu. Tiesa, jiems gali užtekti ir vieno pelnyto įvarčio, pasikliaujant sėkme išlaikant ‘sausus‘ savo vartus 120 minučių ir mušant 11 metrų baudinius, tačiau vargu, ar apie šį variantą kas nors bent svarsto.

O istorija kalba pati už save – nė karto per penkias tarpusavio dvikovas prestižiškiausiame Europos klubinio futbolo turnyre nei viena komanda nesugebėjo varžovams įmušti daugiau nei 1 įvarčio – dvikovos baigdavosi lygiosiomis 0-0 arba vienos iš ekipų pergale 1-0.

Nepaisant viso to, „Liverpool” strategas Rafaelis Benitezas tikisi, jog nepakartojama atmosfera išsiskiriančiame „Anfield” stadione jo futbolininkai pasieks teigiamą rezultatą: „Stengsimės pasinaudoti savo sirgalių įtaiga, nes atmosfera bus išties svarbus faktorius. Net neabejoju, jog „Chelsea” komandai mūsų tvirtovėje bus labai labai sunku. Puikiai prisimenu, kaip prieš rungtynes 2005 metų pusfinalyje jie sakė, jog sirgalių spaudimas tikrai nebus problema, bet kuomet mačas prasidėjo, jie negalėjo su juo susidoroti. Mūsų sirgaliai negali pašalinti varžovo iš aikštės ar skirti 11 metrų baudinio, bet jie gali ‘pelnyti įvarčius‘”

Kalbėdamas apie galimą mačo eigą specialistas sakė: „Ne paslaptis, kad nuo pat pradžių, priešingai nei pirmajame mače, stengsimės žaisti labai greitai. Jeigu sugebėsime panašų tempą išlaikyti visas 90 minučių, viskas bus puiku. Be abejo, Londone nepademonstravome tokio žaidimo lygio, kokį galime. Laimėsime, jei parodysime tai šiandien”.

Tuo tarpu „Chelsea” strategas Jose Mourinho, save vadinantis ‘išskirtiniu‘, teigė, jog jo komanda neužsidarys gynyboje ir sieks visas problemas išspręsti pelnydama įvartį.

„Mes atakuosime,- sakė portugalas. – Žinome, kad jeigu nepraleisime įvarčių, pateksime į finalą ir tai yra mūsų tikslas, bet tai pat suprantame, jog įmušę varžovų aikštėje įgysime dar didesnį pranašumą (tuomet „Liverpool” nori nenori reikės pergalės dviem įvarčiais, t.y. pasižymėti bent tris kartus – aut. past.). 90 minučių gintis idealiai negalime, todėl būtų puiku, jeigu sugebėtume varžovus išgąsindinti”.

J.Mourinho taip pat išskyrė Didier Drogba, kaip didžiausią grėsmę šeimininkų gynybai, bei pareiškė, jog „Liverpool” sirgaliai didelių bėdų „Chelsea” futbolininkams nesukels.

„Liverpool” turi puikių gynėjų, kurie dažnai naudoja dirbtinę nuošalę, bet D.Drogba yra labai galingas ir vėl kels grėsmę. Jis įmušė įvartį praėjusią savaitę, pasižymėjo „Anfield” stadione pernai Anglijos čempionato rungtynėse, todėl neabejoju, kad jis bus labai svarbus ir šiame mače”,- tikino strategas.

„Atmosfera? Man neįdomu, ką teigė R.Benitezas, todėl man to net nepasakokite. Visiems patinka žaisti geroje atmosferoje ir „Liverpool” sirgaliai suteikia tokią galimybę, bet mes su ja susidorosime. Nemanau, jog toks žaidėjas kaip Claude‘as Makelele turės bemiegių naktų”.

Netektys

„Liverpool” šiame mače problemų dėl traumų neturi – visi futbolininkai, išskyrus sunkias traumas jau kurį laiką besigydančius Harry Kewellą, Luisą Garcią ir Fabio Aurelio, yra pasirengę žaisti. Po kaklo sužeidimo atsigavo puikiu kamuolio skersavimu į baudos aikštelę pasižymintis ir pirmajame mače Londone nežaidęs dešiniojo krašto gynėjas Steve‘as Finnanas, todėl R.Benitezo galimybė rinktis per šią savaitę netgi išaugo.

Kiek kitokioje situacijoje atsidūrė „Chelsea” ekipa. Dar bent 10 dienų dėl kulkšnies operacijos nežais Michaelis Ballackas, be to, kelio traumą savaitgalio „Premier” lygos rungtynėse patyrė pagrindinis vidurio gynėjas Ricardo Carvalho.

„Tai mums didelis praradimas, kadangi portugalas yra geriausias mūsų gynėjas šį sezoną”,- netektį komentavo J.Mourinho.

Be to, kirkšnį pasitempė puolėjas Andrejus Ševčenka, taip pat praleisiantis rungtynes Liverpulyje. Spaudoje netgi pasirodė pranešimų, jog ukrainietis tyčia simuliuoja sužeidimą, mat supyko sužinojęs, kad šias rungtynes pradėtų ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Tiesa, „mėlynųjų” stovyklą pasiekė ir dvi geros žinios – po diskvalifikacijos sugrįžo gynėjas – saugas Michaelis Essienas, o krašto puolėjas Arjenas Robbenas taip pat prireikus gali žengti į aikštę, nes išsigydė kelio traumą.

Kitas Čempionų lygos rungtynes įspėjimo šiandien atveju praleistų D.Drogba, Joe Cole‘as (abu „Chelsea”) bei Javieras Mascherano ir Jermaine‘as Pennatas (abu „Liverpool”).

Sudėtys

R.Benitezas turi keletą pasirinkimų, ką nuo mačo pradžios leisti į aikštę. Galima neabejoti, jog tik nenumatytos aplinkybės gali sutrukdyti į aikštę žengti dešinėje rungtyniaujančiam S.Finnanui bei centro gynėjų tandemą sudarantiems D.Aggeriui ir J.Carragheriui, kurie turi tvirtas pozicijas gynybos grandyje.

Tuo tarpu kairėje šiandien galime išvysti A.Arbeloa arba J.A.Riise. Pirmasis variantas atrodo kiek realesnis, mat tuomet J.A.Riise turėtų galimybę rungtyniauti saugų grandyje, pakeisdamas toli gražu ne geriausią sportinę formą pastaruoju metu demonstruojantį veteraną Bolo Zendeną.

Bene didžiausia dilema R.Benitezui – vidurio saugų pozicija. Į ją potencialiai pretenduoja net 4 žaidėjai – Momo Sissoko, J.Mascherano, S.Gerrardas ir X.Alonso. Žinant tai, jog „Liverpool” būtinai reikia pelnyti įvarčius, galima spėti, jog treneris šį kartą rinksis X.Alonso ir S.Gerrardo variantą. Tokiu atveju pastarojo vietą dešiniajame krašte užimtų J.Pennantas, suteikdamas daugiau galimybių atakuojant kraštais. Vargu, ar startinėje vienuolikėje vietos atsiras gynybinio tipo saugams M.Sissoko ir J.Mascherano.

Šį kartą mažiau klausimų kyla dėl puolimo grandies. C.Bellamy turėjo šansą pasireikšti pirmajame mače Londone ir „Premier” lygos dvikovoje šeštadienį prieš „Portsmouth”, tačiau nei viename iš šių mačų nesužibėjo ir, ko gero, dabar užleis savo vietą aukštaūgiui P.Crouchui. Tokį variantą išskyrė ir „Chelsea” strategas J.Mourinho: „Jo ūgis – du metrai, o R.Carvalho nežaidžia. Rafa yra protingas treneris ir bus visiškai normalu, jeigu jis žaidimą grįs būtent per šį puolėją”.

Šalia P.Croucho turėtume išvysti D.Kuytą.

J.Mourinho sudėtį nuspėti, ko gero, yra lengviau. M.Essienas šį sezoną ne kartą įprastą vietą aikštės viduryje keitė į centro gynėjo poziciją, todėl ir dabar turėtų gynybos širdyje sudaryti duetą su J.Terry, pakeisdamas R.Carvalho.

P.Ferreira sėkmingai nuo „Liverpool” atakų dešiniajame gynybos krašte, todėl turėtų gauti šansą vėl pradėti rungtynes, nurungdamas Lassaną Diarrą. Tvirtos pozicijos kairiajame krašte neužleido ir A.Cole‘as.

Saugų grandyje M.Ballacką pavaduos C.Makelele, M.Essieną – J.O.Mikelis.

Netekus A.Ševčenkos galima net neabejoti, jog jo vietą užims du įvarčius pastarajame mače prieš „Bolton” pelnęs jaunasis S.Kalou, talkinsiantis superžvaigždei D.Drogba.

Prognozuojamos startinės sudėtys

„Liverpool” (4-4-2):

Pepe Reina; Steve‘as Finnanas, Danielis Aggeris, Jamie Carragheris, Alvaro Arbeloa; Jermaine‘as Pennantas, Stevenas Gerrardas, Xabi Alonso, Johnas Arne Riise; Peteris Crouchas, Dirkas Kuytas.

„Chelsea” (4-4-2):

Petras Cechas; Paulo Ferreira, Michaelis Essienas, Johnas Terry, Ashley Cole‘as; Johnas Obi Mikelis, Claude‘as Makelele, Frankas Lampardas, Joe Cole‘as; Didier Drogba, Salomonas Kalou

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.