Tenismegio kalvoje Talino centre aptikti devyni karstai

Per kasinėjimus Tenismegio kalvoje Talino centre buvo aptikti devyni karstai, iš kurių aštuoni buvo rasti sekmadienį vakare.

Per spaudos konferenciją Teismo ekspertizės ir kriminalistikos centro atstovas Ullaras Ranno (Ularas Ranas) pranešė, kad sekmadienį vakare netoli tos vietos, kur stovėjo Bronzinis kareivis, buvo aptikti aštuoni kapai. Pasak jo, karstai buvo suguldyti dviem eilėmis maždaug 135 – 150 cm gylyje.

Senovės paminklų apsaugos departamento generalinis inspektorius Antsas Krautas nurodė, kad iki pirmadienio vidurdienio buvusio paminklo teritorijoje Tenismegyje buvo aptiktas dar vienas karstas.

Karstai buvo apvalyti nuo žemių, bet neatidaryti.

Estija informuos giminaičius, jeigu palaikai bus identifikuoti, nurodė ministerijos atstovas spaudai Madis Mikko (Madis Mikas).

„Jeigu pavyks identifikuoti karį pagal pavardę, mes pranešime tai artimiesiems”, – sakė jis.

„Tačiau mūsų turimi pavardžių sąrašai ir dokumentai nėra tikslūs, nes laidojant šiuos karius, jie nebuvo įregistruoti”, – pažymėjo M.Mikko.

Ekspertai atliks DNR tyrimus ir kapavietėse toliau ieškos asmeninių daiktų, kurie padėtų nustatyti karių tapatybes, sakė U.Lanno.

Palaikai, kurių nepavyks identifikuoti, bus perlaidoti Karių kapinėse, į kurias bus perkeltas Bronzinis kareivis, teigė jis.

Iš Tenismegio kalvos Talino centre išvežus šį paminklą, praėjusį ketvirtadienį ir penktadienį per kilusias riaušes žuvo vienas rusų tautybės vyras, o dar daugiau kaip 150 žmonių, tarp jų 29 policininkai, buvo sužeisti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.