Ukrainos parlamento ir prezidento rinkimai vyks vienu metu ir ne vėliau kaip gruodį, nusprendė Rada

Ukrainos Aukščiausioji Rada pirmadienį priėmė nutarimą vienu metu surengti liaudies deputatų ir prezidento rinkimus ne vėliau kaip 2007 metų gruodžio 9 dieną.

Už tokį sprendimą balsavo 234 iš 254 užsiregistravusių parlamentarų.

Remiantis dokumentu, vienalaikiai prezidento ir liaudies deputatų rinkimai įvyks per 90 dienų nuo tos dienos, kai įsigalios Konstitucijos pataisų įstatymas, numatysiantis prezidento ir deputatų rinkimus tą pačią dieną, bet ne vėliau kaip šių metų gruodžio 9 dieną.

Laikinajai specialiajai Ukrainos įstatymų projektų derinimo komisijai pavedama parengti ir teikti Radai iki birželio 15 dienos apsvarstyti Konstitucijos pataisų įstatymo projektą, numatantį vienalaikius prezidento ir liaudies deputatų rinkimus.

Tuo tarpu partijos „Liaudies sąjunga „Mūsų Ukraina” lyderis Viačeslavas Kyrylenka mano, kad visi Rados pirmadienį priimti sprendimai neturi juridinės galios, praneša partijos spaudos tarnyba.

„Visi sprendimai, šiandien priimti parlamento patalpose, neturi jokios juridinės galios, nes nuo balandžio 2 dienos, kaip skelbia prezidento įsakas, penktojo šaukimo Aukščiausioji Rada nutraukė savo įgaliojimus”, – cituoja politiką spaudos tarnyba.

„Parlamento rinkimai vyks, kaip numatyta prezidento Viktoro Juščenkos įsaku, birželio 24 dieną. „Mūsų Ukraina” ir kitos demokratinės jėgos įsitraukusios į rinkimų procesą, o visuotiniu balsavimu išrinktas prezidentas yra garantas, kad rinkimų procesas bus skaidrus ir demokratiškas”, – pabrėžė šios politinės jėgos lyderis.

Balandžio 2 dieną Ukrainos prezidentas paskelbė įsaką dėl pirma laiko nutraukiamų Rados įgaliojimų ir neeilinių rinkimų skyrimo gegužės 27 dieną.

Balandžio 25-ąją prezidentas pareiškė, jog neeilinių rinkimų data nukeliama į birželio 24-ąją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.