M. Rostropovičiui atminti – laidos per LTV2

Pasaulis atsisveikina su vienu garsiausių visų laikų Rusijos muzikų Mstislavu Rostropovičiumi. Jo atminimui Lietuvos televizijos antrasis kanalas skiria balandžio 29-osios programą.

Garsusis violončelininkas dar visai neseniai, vos prieš metus, svečiavosi Lietuvos televizijoje ir davė interviu laidos „Be pykčio” vedėjui Leonidui Donskiui. Mstislavas Rostropovičius kalbėjo ne tik apie muziką. Apie tai, ar lūžio momentais talentas, kūryba ir menas gali padaryti tai, ko kartais nepadaro politikai. Ar iš tikrųjų šalys gali suartėti kultūros talentų dėka? Kas labiausiai siejo M. Rostropovičių su Lietuva? L. Donskio pokalbis su didžiuoju menininku – 15.40 val. per LTV2.

20.05 val. prasidės M. Rostropovičiui skirta laida „Muzikos svetainė” (2001m.). Joje maestro samprotauja apie muziką, grožio sąvokas gyvenime ir mene, 1991-ųjų įvykius Lietuvoje ir Rusijoje. Scenarijaus autorė Zita Kelmickaitė , režisierė Dalia Kutavičienė. Laidą veda Viktoras Gerulaitis.

Iš karto po to – dar viena „Muzikos svetainė” sukurta Rostropovičiui viešint Vilniuje kartu su dar vienu Lietuvos draugu – kompozitoriumi Rodionu Ščedrinu 2001-ųjų rudenį. Matysime fragmentus iš kūrybinio vakaro, Vilniaus m. garbės piliečio vardo suteikimo ceremonijos. Vedėja ir scenarijaus autorė – Neringa Svetikaitė, režisierė Irena Morkevičienė.

21 val. – režisieriaus Vytenio Pauliukaičio speciali 2002-aisiais sukurta laida „M. Rostropovičiui – 75”. Kartu su įžymiuoju violončelininku groja Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, apie jo kūrybinius ryšius su Lietuvos muzikais ir baleto artistais kalba Gintautas Kėvišas, Silvija Sondeckienė, Tatjana Sedunova.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.