A.Fergusonas: J.Mourinho nuėjo per toli

Aistros tarp galingiausių Anglijos klubų trenerių kaista – „Man Utd” strategas Seras Aleksas Fergusonas žiniasklaidoje piktai išreiškė nusistebėjimą, kad jo kolega iš „Chelsea” Jose Mourinho nėra baudžiamas už nuolatinius savo kontraversiškus komentarus.

Pastaruoju metu portugalas ne kartą pažymėjo, jog kovoje dėl nacionalinių pirmenybių nugalėtojo vardo „Man Utd” turi pranašumą dėl palankių teisėjų sprendimų.

Į tai A.Fergusonas atkirto: „J.Mourinho, atrodo, dalyvauja savotiškame kryžiaus žygyje. Stebiuosi, jog nesiimama jokių veiksmų.

„Viskas apgalvota. Mums liko keturios rungtynės ir jeigu prieš mus bus skirtas 11 metrų baudinys, jis laimės karą. Tai nėra teisinga.

„Pastaruoju metu netrūksta tuščių, bet skambių frazių ir tai nėra gerai futbolui”.

Praėjusį savaitgalį „Chelsea” vairininkas ironiškai teigė, jog futbole atsirado nauja taisyklė, skelbianti, kad baudinys prieš „Man Utd” negali būti skirtas, o jeigu baudos aikštelėje griūva „Chelsea” žaidėjas, malonės pasižymėti iš standartinės situacijos dabartiniams čempionams taip pat niekas nesuteikia.

J.Mourinho taip atkreipė dėmesį teisėjų sprendimus Mančesterio komandos mačuose su „Sheffield United” bei „Middlesbrough”, kuriose ‘raudonieji velniai’ išvengė galimai labai skaudžiai galėjusių atsiliepti sprendimų ginčytinose epizoduose.

Ne nuošalyje ginčo liko ir „Man Utd” žvaigždė Cristiano Ronaldo, pareiškusi, jog tokiomis kalbomis varžovų treneris tiesiog nenori pripažinti savo nesėkmių.

Nenuostabu, kad J.Mourinho po šios nuomonės paviešinimo netylėjo: „Jei C.Ronaldo sako, kad melagingi baudiniai nebuvo skirti prieš „Man Utd”, tai jis meluoja”.

„Kiekvienas turi teisę komentuoti ir išreikšti savo nuomonę. Tai nereiškia, kad reikia sakyti ‘jie melagiai'”,- vėl piktinosi A.Fergusonas.

„Blogiausia, jog tokios kalbos dėl 11 metrų baudinių sudaro bereikalingą spaudimą teisėjams.

„Ir ar J.Mourinho atsimena, kaip Paulo Scholeso įvartis buvo neįskaitytas dėl neva pažeistos nuošalės taisyklės, kai mes žaidėme prieš jo vadovaujamą „Porto” Čempionų lygoje? Mums tai nepatiko ir mes skundėmės, bet nesivėlėme į tokį karą”.

Įdomu tai, jog šių klubų dar laukia ne viena dvikova tarpusavyje šį sezoną. Gegužės 9 dieną ekipos susikaus svarbiame „Premier” lygos mače Londone, o dar po 10 dienų jų lauks dvikova FA taurės finale.

Be to, ir „Man Utd”, ir „Chelsea” tęsia kovą UEFA Čempionų lygos pusfinalyje bei sėkmės atitinkamai prieš „Milan” ir „Liverpool” atveju turi šansą susidurti finale, kuris vyks Atėnuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.