Federacijos prezidento rinkimai – birželį

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) birželį gali sulaukti naujo vadovo – LKF vykdomojo komiteto (VK) posėdyje buvo patvirtinta prezidento rinkimų data

Dabartinis LKF prezidentas Vladas Garastas tvirtina dar nežinantis, ar per birželio 4 dieną Kaune vyksiančią LKF visuotinę ataskaitinę konferenciją sieks antrosios ketverių metų kadencijos. „Dabar mano galvoje sukasi daug svarbesnių darbų – kaip kuo geriau parengti Lietuvos jaunimo rinktinių pasirengimo planus Europos ir pasaulio čempionatams. Tuomet pagalvosiu apie prezidento postą”, – LŽ tvirtino V.Garastas. Pasak jo, daug svarbesnė LKF figūra yra ne prezidentas, o generalinis sekretorius. Iš pastarojo posto nuo gegužės 1 dienos pasitraukia net 12 metų pareigas ėjęs Saulius Samulevičius.

LKF VK posėdyje naujuoju generaliniu sekretoriumi buvo patvirtintas Mindaugas Balčiūnas. Vis dėlto šio posto buvęs Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) vykdomasis direktorius, Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos generalinis sekretorius gali netekti jau po mėnesio. „Džiaugsmas santūrus. Po mėnesio vyks visuotinė ataskaitinė konferencija, per kurią bus renkamas naujas LKF prezidentas. Pagal nuostatus prezidentas gali skirti naują generalinį sekretorių”, – sakė M.Balčiūnas.

Nuo vasario 7 dienos M.Balčiūnas taip pat dirbo Lietuvos krepšinio rinktinių vykdomuoju direktoriumi. Tapęs LKF generaliniu sekretoriumi, M.Balčiūnas Lietuvos rinktines kuruos kartu su teisėju ir LKF vadybininku Tomu Jasevičiumi. „Jis atsakys už įvairaus amžiaus jaunimo rinktines, o aš koordinuosiu vyrų ir moterų rinktines”, – sakė M.Balčiūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.