A.Paleckis – už Vilniaus skyriaus pirmininko rinkimus šeštadienį

Vilniaus socialdemokratai nesutaria, ar per šeštadienį vyksiančią ataskaitinę konferenciją rinkti skyriaus vadovybę ar ne.

Dalis sostinės socialdemokratų su dabartiniu lyderiu Algirdu Paleckiu teigia, kad penktadienį priimtas Socialdemokratų partijos prezidiumo nutarimas atidėti skyriaus pirmininko rinkimus prieštarauja partijos statutui.

Kaip BNS sakė A.Paleckis, prieš du mėnesius partijos taryba įpareigojo skyriaus pirmininką išrinkti iki balandžio 28 dienos ir šio įpareigojimo reikia laikytis.

„Prezidiumo nutarimas prieštarauja statutui todėl būtinai siūlysiu partiečiams laikytis statuto normų ir rengti vadovybės rinkimus”, – pabrėžė dabartinis skyriaus vadovas A.Paleckis.

Tuo tarpu jo kritikas Vytenis Andriukaitis teigia, kad A.Paleckis statutą traktuoja kaip jam patogu.

„Statutas numato, jog tarp partijos tarybų skyrių veiklą kontroliuoja prezidiumas ir jis gali keisti įvairias rekomendacijas. Siekiant, kad nebūtų kolizijų ir nereikėtų antrą kartą rengti Vilniaus skyriaus pirmininko rinkimų prezidiumas ir įpareigojo kol kas nerinkti pirmininko. Gaila, kad A.Paleckis statutą traktuoja, kaip jam šauna į galvą”, – kalbėjo V.Andriukaitis.

Penktadienį posėdžiavęs Socialdemokratų partijos (LSDP) prezidiumas nutarė, kad šeštadienį planuoti Vilniaus skyriaus vadovybės rinkimai atšaukiami.

Pasak LSDP pirmininko Algirdo Brazausko, nauja skyriaus vadovybė bus renkama tik tuomet, kai gegužės 12-ąją posėdžiausianti partijos taryba apsispręs dėl tolimesnio dabartinio sostinės socdemų lyderio A.Paleckio likimo partijoje.

Trečiadienį LSDP etikos sargai partijos tarybai ir prezidiumui rekomendavo A.Paleckį pašalinti iš partijos už jos autoriteto menkinimą ir partiečių supriešinimą.

Derybų dėl Vilniaus valdžios metu A.Paleckis prieštaraudamas partijos vadovybės nuomonei, tačiau turėjęs Vilniaus skyriaus pritarimą, sudarė valdančiąją koaliciją su nušalintojo prezidento Rolando Pakso partija „Tvarka ir teisingumas” ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), taip atverdamas kelia į merus liberaldemokratui Juozui Imbrasui.

Pats A.Paleckis gavo mero pavaduotojo kėdę, o į savivaldybės administracijos direktoriaus postą delegavo savo šalininką 28-erių Gintautą Palucką.

Dalis socdemų svarsto, jog A.Paleckis linko prie R.Pakso vadovaujamos partijos, nes esą jam pažadėta pirmoji vieta liberaldemokratų sąraše per 2008-aisiais vyksiančius rinkimus į Seimą.

Pats A.Paleckis kategoriškai neigia tokią prielaidą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.