Naftininkai parklupdė šilutiškius

„Šiek tiek neramina tai, kad mums iš anksto visi kabina aukso medalius. Tačiau galiu pažadėti, kad finale kovosime kiek tik pajėgsime”, – po lemiamų NKL pusfinalio rungtynių, kuomet užvakar 87:68 buvo įveikti „Šilutės” krepšininkai, kalbėjo Klaipėdos ekipos treneris Dalius Ubartas.

Mūsiškiai, pusfinalio seriją laimėję 2:1, mažų mažiausiai jau apgynė praėjusiais metais iškovotą vicečempionų titulą ir dar turi realių šansų pirmą kartą šios ekipos istorijoje iškovoti aukso medalius.

Sirgaliai dėkojo atsistoję

Po ypač nervingų pirmųjų susitikimų (namie klaipėdiečiai iškovojo pergalę 71:67, o išvykoje po konfliktų ir protestų 74:65 turėjo pripažinti šilutiškių pranašumą) tarp ekipų tvyrojo įtampa.

Su jauduliu pirmieji susitvarkė šilutiškiai, kurie, įspūdingai pradėję rungtynes, vedami legionieriaus Arono Kurtiso, įsiveržė į priekį – 11:4 ir privertė sukrusti gausiai į Klaipėdą atvykusius savo gerbėjus. Įdomu pastebėti, kad į Klaipėdą sugužėjo daugiau nei 100 „Šilutės” sirgalių. Jau prieš 40 minučių iki rungtynių pradžios „Žalgirio” rūmuose, kur yra 400 sėdimų vietų, laisvų vietų jau nebuvo. Tiek žiūrovų nebuvo net kai klaipėdiečiai LKF turnyre žaidė Kauno „Žalgirio” komanda. Emocinė ir triukšmo kova vyko ne tik tarp krepšininkų, bet ir tarp sirgalių.

Klaipėdiečiai, palaikomi miestiečių, netrukus pradėjo žaisti sau įprastą krepšinį – dominavo tiek puldami, tiek gindamiesi. O sužaidę atkarpą 16:2 jau pirmavo septyniais taškais – 20:13.

Antrąjį kėlinį ryškiai išsiskyrė tądien 19-ąjį gimtadienį šventęs „Naftos-Uni-Laivitės” krepšininkas Deivydas Daunys. Jis, surezgęs kelias atakas ir realizavęs du tritaškius, savo ekipą išvedė į priekį dviženkle taškų persvara – 45:29.

Kad ir kaip stengėsi „Šilutės” legionieriai A.Kurtisas ir L.Glasas, tačiau antrąją rungtynių dalį rezultatas kito jų nenaudai. Vienu metu persvara buvo išaugusi iki 22 taškų – 59:37. „Nafta-Uni-Laivitė” žaidė be priekaištų. Rungtynių pabaigoje Klaipėdos krepšinio aistruoliai pakilo iš savo vietų ir plojimais bei skandavimais: „Ačiū, ačiū” dėkojo komandai, kol nuaidėjo finalinė rungtynių sirena.

Sužibėjo jubiliatas

„Džiaugiuosi, kad vyrai susitvarkė su įtampa ir įgyvendino visus sumanymus”, – šypsodamasis sakė D.Ubartas. – Žaidėme ramiai ir nepriekaištingai. Ryškus rungtynių lyderis – jubiliatas Deivydas Daunys”.

Klaipėdiečiai rečiau klydo – 15:21 ir laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 36:30.

„Nafta-Uni-Laivitė” – Šilutės „Šilutė” – 87:68 (20:13, 25:16, 21:16, 21:23).

Tarp mūsiškių labiausiai pasižymėjo: D. Daunys – 27 taškai, Egidijus Dimša – 16, Marius Runkauskas – 14.

Varžovų lyderiai: Aronas Kurtisas – 24, Linkolnas Glasas – 19, Tomas Vilkius – 16.

Finale – su jonaviečiais

Užvakar paaiškėjo, kad naftininkai NKL finale iki trijų pergalių kovos prieš Jonavos „Dexterą”. Pastaroji ekipa taip pat lemiamose pusfinalio rungtynėse išvykoje 85:80 palaužė Pakruojo „Merestą”.

„Pakruojiškiai namuose žaidžia ypač gerai – beveik be pralaimėjimų. Kad Jonavos krepšininkai juos įveikė namuose, įrodo, jog būsimieji finalo varžovai ypač rimtai nusiteikę. Nors mes reguliariajame sezone „Dexteros” krepšininkus buvome įveikę abu kartus, tačiau, manau, laukia ne ką mažiau atkaklios rungtynės nei su „Šilute”, – įsitikinęs klaipėdiečių strategas D.Ubartas.

Pirmosios finalo rungtynės vyks gegužės 9 dieną Klaipėdoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.