Kelią į Prezidentūrą V.Adamkui atvėrusiai teisėjai – jokių nuolaidų kopiant karjeros laiptais, tikina patarėjai

Sprendžiant dėl kandidatų į Aukščiausiojo Teismo teisėjus, prezidentui Valdui Adamkui jokios įtakos neturės faktas, kad tarp pretendentų yra ir jo likimą prieš dešimtmetį nulėmusi teisėja.

Tai penktadienį žurnalistams sakė prezidento patarėja teisės klausimais Aušra Rauličkytė, komentuodama pranešimus, kad į AT teisėjus pretenduoja ir V.Adamkui dalyvauti prezidento rinkimuose leidusi Alma Urbanavičienė.

„Esu visiškai tikra, kad prezidentui nepadarys jokios įtakos šis faktas”, – sakė patarėja.

Kartu ji pridūrė, kad teisiniu požiūriu informacija apie tokias V.Adamkaus ir teisėjos sąsajas negali būti „vertinanti kaip svarbi”.

Naujienų portalas „Delfi” pranešė, kad būtent A.Urbanavičinienė 1997 metais nagrinėjo bylą, ar prezidento posto siekti panoręs aplinkosaugininkas iš JAV V.Adamkus pastaruosius trejus metus iš tiesų gyveno Šiauliuose.

Bylą išnagrinėjusi teisėja A.Urbanavičienė priėmė palankų sprendimą – V.Adamkus galėjo balotiruotis į prezidentus.

Į AT teisėjus A.Urbanavičienė pretenduoja pasikeitus teisėjų atrankos tvarkai. Anksčiau kandidatus į AT teisėjus prezidentui pasiūlydavo tik AT pirmininkas, dabar šių pareigų gali siekti kiekvienas teisėjas, atitinkantis keliamus reikalavimus ir užsiregistaravęs specialiame registre.

Be A.Urbanavičienės ketvirtadienį V.Adamkus susitiko su dar trimis pretendentais į AT teisėjus, visus juos jau anksčiau prezidentui buvo pateikęs AT pirmininkas Vytautas Greičius.

AT teisėjus skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.