Lietuva palaiko Estijos poziciją dėl „bronzinio kario” paminklo iškeldinimo

Lietuva palaiko Estijos poziciją sprendžiant istorijos paminklų klausimus, teigia Lietuvos diplomatas.

Tai Lietuvos užsienio reikalų ministerijos sekretorius Laimonas Talat-Kelpša penktadienį pareiškė Vilniuje susitikęs su Estijos ambasadoriumi Andresu Troppu.

Kaip pranešė Lietuvos URM, susitikime aptarti pastarųjų dienų įvykiai Taline, susiję su Estijos valdžios sprendimu iškeldinti miesto centre stūksantį paminklą sovietinės Raudonosios armijos kariams.

Estijos ambasadorius pažymėjo, kad Estija, būdama suvereni valstybė, pati sprendžia istorijos paminklų statymo, priežiūros, apsaugos klausimus, vadovaudamasi nacionaliniais įstatymais ir tarptautinės teisės normomis. L.Talat-Kelpša pažymėjo, kad Lietuva palaiko šią poziciją.

„Bronzinio kario” paminklo iškeldinimo priešininkai, kaip manoma, išprovokavo susirėmimus su policija ir riaušes, per kurias nukentėjo 44 žmonės, vienas jų vėliau mirė ligoninėje.

Dėl Estijos valdžios sprendimo Rusijos Valstybės Dūma pritarė siūlymui imtis politinių ir ekonominių priemonių prieš Estiją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Lietuva palaiko Estijos poziciją dėl „bronzinio kario” paminklo iškeldinimo"

  1. Batvinis

    Pagaliau atsipeikėjo ir išdrįso pralementi palaikymą trečiaeilis pareigūnas. Prezidentas Putinas jokių valstybių Pabaltyjyje nepripažįsta.Pranešime buvo tik vienas žodis „Pribaltika”.Davė suprasti,kad valdo marionetės,išskyrus Estiją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.