„Homburg Invest“ praneša įsigijusi nekilnojamo turto Baltijos šalyse

Šių metų balandį „Homburg Invest Inc.” pranešė pasirašiusi susitarimą dėl 63 nekilnojamo turto objektų įsigijimo Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje iš SEB grupės.

Sandorio metu, kurį numatyta užbaigti 2007 metų trečiame ketvirtyje, bus įsigytas nekilnojamo turto protfelis, sudarytas iš 47 nekilnojamojo turto objektų, kuriuose veiks SEB grupės padaliniai ilgalaikės nuomos sąlygomis ir 16 nekilnojamojo turto objektų, kurie yra išnuomoti kitiems nuomininkams arba SEB grupei trumpalaikės nuomos sąlygomis. Įsigyjamo turto vertė siekia 197 mln. eurų (300 mln. Kanados dolerių). Šio nekilnojamo turto portfelio įsigijimas bus finansuojamas iš paskolos lėšų, dengiančių iki 80 proc. visos sumos.

„Homburg Invest” nekilnojamo turto pardavimų ir nuomos portfelio įsigijimas atitinka kompanijos plėtros ir geografinės diversifikacijos politiką. Pasirinktas tinkamas laikas, kuomet spartus ekonomikos vystymasis lemia biurų patalpų poreikį. Šis nekilnojamojo turto portfelis apima patraukliose vietose esančius stambesnius statinius, kurie turi didelį potencialą.

„Homburg grupė savo veiklą Baltijos šalyse pradėjo prieš kelerius metus įsteigusi vietinę nekilnojamo turto valdymo bendrovę. Pagrindinis tikslas yra tapti viena didžiausių bendrovių, vystančių ir valdančių įvairius nekilnojamo turto projektus Baltijos šalių rinkoje. Esant išvystytai infrastruktūrai ir palankiomis veiklos galimybėmis nekilnojamo turto srityje Baltijos šalyse šiandien, džiaugiamės šiuo sandoriu. Mes tikime, kad SEB grupei tapus mūsų ilgalaikiu nuomos partneriu, šis įsigijimas duos dar daugiau naudos „Homburg Invest”. Jis taip pat suteiks stabilų pagrindą kompanijai vykdyti tolimesnę plėtrą regione” , – teigia „Homburg Invest” valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Ričardas Homburgas (Richard Homburg).

SEB grupė yra Šiaurės Europos finansinė grupė, teikianti bankininkystės paslaugas ir turinti daugiau nei 400 tūkst. institucinių bei 5 milijonus privačių klientų. SEB atstovybės veikia Šiaurės Europos ir Baltijos šalyse, Lenkijoje, Ukrainoje, Rusijoje ir Vokietijoje, o jos tarptautinis partnerių tinklas apima dar 10 pasaulio šalių.

2006 metų gruodžio 31 dieną SEB grupės turtas siekė apie 1,934 mlrd. Švedijos kronų (apie 320 mlrd. Kanados dolerių), o jos valdomo turto vertė sudarė apie 1,262 mlrd. Švedijos kronų (apie 209 mlrd Kanados dolerių). SEB grupės padaliniuose dirba apie 20 tūkst. darbuotojų.

Baltijos šalių narystė bendrojoje Europos rinkoje nuo 2004 metų buvo joms naudinga. Visos jos pasižymėjo augimu, didesniu už Europos vidurkį. Vietinės valiutos yra susietos su euru.

Bendrovė „Homburg Invest Inc.”, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Halfakse, Naujojoje Škotijoje, Kanadoje, turi ir vysto įvairaus kokybiško nekilnojamojo turto portfelį, kurį sudaro biurai, komercinės, pramoninės, industrinės, gyvenamosios paskirties būstai ir individualūs namai Kanadoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Vakarų Europoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.