VSD privatizuoti butus leido galimai pažeidžiant įstatymus, sako Seimo komiteto vadovas

Valstybės saugumo departamentas (VSD), leidęs savo darbuotojams privatizuoti tarnybinius butus, galimai pažeidė įstatymus, teigia Seimo Audito komiteto vadovas Donatas Jankauskas.
Audito komitetas anksčiau kreipėsi į Aplinkos ministeriją, prašydamas atsakyti, ar VSD butų privatizacija vyko teisėtai.

Pasak parlamentaro konservatoriaus D.Jankausko, galutinio atsakymo iš ministerijos dar negauta, tačiau tarpiniai duomenys leidžia teigti, jog tarnybinius butus departamento darbuotojai galėjo įsigyti pažeidžiant įstatymus.

„Iš tų raštų, kuriuos esame gavę, Aplinkos ministerijos specialistai daro prielaidą, kad pažeisti įstatymai”, – BNS sakė D.Jankauskas.

Pasak parlamentaro, Audito komitetas kitą savaitę nagrinės klausimą dėl VSD tarnybinių butų privatizavimo, į posėdį kviečiamas VSD vadovas Arvydas Pocius arba jo įgalioti asmenys.

VSD yra nusprendęs privatizuoti 38 tarnybinius butus.

Tarnybinį butą Vilniuje turi ir VSD vadovas A.Pocius. VSD vadovas iš Nekilnojamojo turto registro yra išsiėmęs pažymą, reikalingą buto privatizavimui, tačiau žurnalistams teigė dėl buto privatizavimo dar svarstąs.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.