Gruzinas iš Vilniaus įkliuvo tėvynėje

Gruzijoje sučiuptas Lietuvos pilietis, prekiavęs narkotikais ir suklastotais lietuviškais pasais. Jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Gruzijoje įkliuvo gerai Vilniaus kriminaliniam pasauliui ir policijai žinomas Lietuvos pilietis Koba Tevdoradzė (gim. 1961 m.). Gruzijos policijos Specialiųjų operacijų departamentas jį ir dar 5 įtariamuosius (Gruzijos piliečius) su įkalčiais sučiupo praėjusią savaitę, penktadienio naktį.

K.Tevdoradzė įtariamas suklastotų lietuviškų pasų ir narkotikų pardavinėjimu. Be to, jis kaltinamas didelio narkotikų kiekio kontrabanda. Pasak Lietuvos ambasados Tbilisyje patarėjo Viktoro Dagilio, už tokius nusikaltimus pagal Gruzijos įstatymus gresia įkalinimas iki 20 metų arba iki gyvos galvos. Į Lietuvos ambasadą su pagalbos prašymu K.Tevdoradzė nesikreipė.

Sulaikę įtariamuosius pareigūnai aptiko 4 suklastotus lietuviškus pasus, „išduotus” gruzinams: dokumentai buvo su nuotraukomis, juose įrašytos gruziniškos pavardės. Policija taip pat rado nemažą pinigų sumą įvairia valiuta (pareigūnai teigia, jog pinigai gauti už parduotus pasus ir kvaišalus) bei 473 tabletes narkotinio analgetiko subutekso. Šis vaistas vartojamas nuo priklausomybės gydant narkomanus. Tačiau juo galima ir svaigintis. Pasak pareigūnų, Gruzijoje subuteksas labai populiarus, nors ir brangus.

Vilniuje gyvenantis K.Tevdoradzė paskutinįkart iš Lietuvos išvyko balandžio 4 dieną. Jis kirto Lietuvos ir Lenkijos sieną. Turima žinių, kad jo kelionės tikslas buvo Vokietija. Įtariama, kad ten jis gavo partiją subutekso, ją vėliau atvežė į Gruziją. Operatyvinėmis žiniomis, į šį „verslą” lėšų yra investavę čečėnų nusikaltėliai, kurie dabar labai nepatenkinti dėl savo pražuvusių pinigų.

Vilniaus policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnai LŽ pasakojo, kad K.Tevdoradzė, kriminaliniame pasaulyje vadinamas Koba, jiems jau seniai žinomas. Jis bendraudavo su kriminaliniais autoritetais, žinomais nusikaltėliais. 2002-aisiais, įtarus jį automobilio vagyste, buvo uždarytas į Lukiškių tardymo izoliatorių. 2004 metais sostinės policija buvo paskelbusi jo paiešką dėl skolų. Bet paieška buvo greitai nutraukta – matyt, skolininkas susitvarkė su skolomis.

Vilniaus policijos operatyvininkai sako dar prieš Kobos sulaikymą turėję informacijos, kad jis iš Vokietijos į Gruziją vežioja kvaišalus. Tačiau pabrėžė, kad tos žinios buvo gautos neseniai.

Vietos moterį vedęs K.Tevdoradzė susilaukė dviejų vaikų, išsiskyrė. Turi personalinę įmonę. Seniau gabendavo automobilius į Gruzija, bet, matyt, uždarbis jo nepatenkino.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Gruzinas iš Vilniaus įkliuvo tėvynėje"

  1. saule

    subutekai narkotiku pakaitalas,manau kad nuo jo yra pripratimas 😀 tai cia toks pat sumautas narkotikas kaip ir herojinas amfetaminas ir pan…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.