Ar būtinas padangų sandariklis?

Ar verta papildyti automobilio priežiūros priemonių komplektą avarinio padangų sandariklio balionėliu? Ar jis pagelbės pradūrus padangą?

Atsarga gėdos nedaro – tokiu principu turėtų vadovautis apdairus automobilininkas. Jei vežiojatės atsarginį ratą, bagažinėje turite domkratą, atrodytų, kitų atsargos priemonių lyg ir nereikia. Na, prakiuro padanga – pakeitei ratą atsarginiu ir važiuoji toliau. Bet kelyje visko pasitaiko, gali būti, kad vienu metu pradursite dviejų ratų padangas. Ką daryti tada? Trimis ratais, žinia, toli nenuvažiuosi. Štai tokiu atveju gali padėti avarinis padangų sandariklis. Tai specialios sudėties mišinys, laikomas metaliniame balionėlyje.

Suformuoja patikimą kamštį

Jei pastebėjote, kad padanga praleidžia orą, reikia balionėlio komplekte esančią žarnelę (kai kurių balionėlių – antgalį) prispausti prie padangos oro vožtuvo ir spūstelėjus balionėlio vožtuvą įšvirkšti sandarinančio mišinio į padangą. Dėl pluoštinės struktūros skystas sandariklis, ratui sukantis „susiradęs” orą praleidžiančią vietą, pradūrimo vietoje suformuoja patikimą savaime stingstantį kamštį, panašų į vadinamąją žalią gumą, padangų remonto dirbtuvėse naudojamą užtaisyti padangų skylėms. Dėl didelio oro slėgio padangoje sandariklis suspaudžiamas ir patikimai priklijuojamas prie vidinio padangos paviršiaus. Skylė užtaisoma visam laikui. Tačiau kai padangoje oro jau nėra, sandariklis vargiai bepadės. Tada reikia pasistengti nors kiek padangą pripūsti, kad susidarytų slėgis, spaudžiantis sandariklį į pradurtą skylę.

Pravers kelionėje

Gamintojų teigimu, įpurškus į padangą pakankamai sandariklio galima užlopyti iki 5 mm skersmens skylę. Gal tai ir tiesa, nesiginčysime, tačiau mažesnes skylutes jis išties patikimai hermetizuoja. Dalis perteklinio sandariklio lieka padangoje, bet nesukelia rato disbalanso, nes ratui sukantis tolygiai pasiskirsto padangos viduje. Maždaug 500 g talpos sandariklio balionėlio pakanka dešimčiai smulkių arba vienam dviem dideliems pradūrimams užtaisyti. Tad vertėtų jį pasiimti į kelionę, ypač jei susiruošėte į gamtą ar šiaip tolimesnę kelionę ir nesate tikri, kad ištikus bėdai netoliese rasite dirbtuvę ar galėsite išsikviesti techninę pagalbą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.