Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu priartėjo prie rekordinių aukštumų

Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu trečiadienį Europos prekyboje priartėjo prie aukščiausio lygio, nes aukštas verslo pasitikėjimo Vokietijoje indeksas palaikė lūkesčius, kad artimiausiu metu euro zonoje bus padidinta bazinė palūkanų norma.

Savo ruožtu JAV doleris nusmuko iki žemiausio lygio nuo 2005 metų valiutų krepšelio atžvilgiu. Tam įtakos turėjo išvakarėse paskelbti duomenys apie vartotojų pasitikėjimą ir antrinio JAV būsto pardavimus. Statistiniai duomenys sustiprino prognozes, jog Federalinis atsargų bankas gali sumažinti šiuo metu 5,25 proc. siekiančią bazinę palūkanų normą.

Ekonomikos tyrimų instituto „Ifo” indeksas 2007 m. balandį išaugo nuo 107,7 iki 108,6 punkto tuo tarpu „Reuters” analitikai prognozavo, kad indeksas sieks 108,0 punkto.

Kai kurių prekybininkų teigimu, rinkoje sklandė gandai, esą „Ifo” indeksas gali siekti net 110,0 punktų.

„Vokietijos ekonomika, kaip ir buvo tikėtasi, pirmąjį metų ketvirtį ir toliau gana stipriai augo. Girdėjome „Ifo” komentarus, jog euro zonos bazinė palūkanų norma neturėtų gerokai viršyti keturių procentų, ir tai atitinka bendras nuotaikas euro zonoje”, – sakė Tomas Voza (Tom Voza) iš „nabCapital”.

„Rinka jau seniai prognozuoja, kad birželį Europos centrinis bankas (ECB) didins bazinę palūkanų normą, Tik neaišku, ar ECB apsiribos 4 proc., ar didins ją dar daugiau”, – pridūrė jis.

Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu dienos sesijos metu sudarė 1,3647 JAV dolerio. Sesijos metu Europos bendra valiuta buvo šoktelėjusi iki aukščiausio lygio per dvejus metus, 1,3655 JAV dolerio, tokiu būdu priartėjusi prie istorinio maksimumo, 1,3670 JAV dolerio, pasiekto 2004 m. gruodį.

JAV doleris jenos atžvilgiu nepakito ir siekė 118,53 jenos. Euras kainavo 161,76 jenos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.