Žvilgsnis į šiuolaikinį pasaulį: japonų fotografija nuo 70-ųjų iki dabar

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. Žilinsko dailės galerijoje, Nepriklausomybės a. 12, gegužės 4 d., penktadienį, 16 val. įvyks parodos „Žvilgsnis į šiuolaikinį pasaulį: japonų fotografija nuo 70-ųjų iki dabar” atidarymas, kuriame dalyvaus Japonijos ambasados Lietuvoje atstovai.
Parodoje 23 fotografai pristato 76 darbus. Ekspoziciją sudaro dvi dalys: „Besikeičianti visuomenė”, kurios dėmesio centre yra žmonės užfiksuoti jų kasdieninėje aplinkoje. Kitoje dalyje „Besikeičiantis kraštovaizdis” fotografų žvilgsnis nukreiptas į miestus, priemiesčius ir gamtą. Čia atsiskeidžia dramatiški Japonijos kraštovaizdžio pasikeitimai įtakoti spartaus ekonomikos augimo. Tiek miestuose, kur yra susitelkęs kapitalas ir gyventojai, tiek kaimo vietovėse, kurios sparčiai praranda žmones, seni tradiciniai statiniai ir bendruomenes, kurios gyvavo, jau beveik išnyko. Uniforminis kraštovaizdis sujungtas su vartotojiškos ekonomikos tinklu apraizgė visą Japoniją.
Per šiuos unikalius fotografų pateiktus visuomenės ir kraštovaizdžio vaizdus bus galima geriau suprasti begalinius Japonijoje vykusius pokyčius nuo greito ekonomikos augimo periodo iki XXI a. pradžios.
Tačiau fotografų žvilgsnis atskleidžia ne tik socialinius pokyčius. Jis pagauna laikmečio atmosferą, kurios neįmanoma apsakyti žodžiais. Šis žvilgsnis yra šiuolaikiškas su pagarba nepaliaujamai besikeičiančiai visuomenei ir laikui bei atsisakantis pernelyg supaprastinto istoriškumo.

Paroda veiks: 2007 05 04-2007 06 04

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma .

1 atsiliepimas į "Žvilgsnis į šiuolaikinį pasaulį: japonų fotografija nuo 70-ųjų iki dabar"

  1. ruki

    butinai apsilankysiu!butinai!!!!!! 😀 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.