Sugyventinę „auklėjo” grandine

Girtas kaimietis įniršį prieš sugyventinę liejo ją mušdamas, nuogą tampydamas po kiemą ir kaklą surakindamas grandine. Dėl šio incidento Varėnos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Matuizų seniūnijos darbuotojai, baimindamiesi naujų agresijos protrūkių, moterį su ketverių dukra laikinai apgyvendino pas jos motiną kitame kaime.

Vakar Jurgiškių kaimo gyventojai nuo pat ryto aptarinėjo pirmadienio pavakarę sugyventinių 25 metų Kristinos Stackevič ir dešimčia metų vyresnio Stasio Žukausko sodyboje vykusią dramą. Šeima jau treti metai įrašyta į socialinės rizikos šeimų sąrašą.

Kaime niekam nebuvo paslaptis, kad abu sugyventiniai nevengia taurelės ir audringai aiškinasi santykius. Tačiau pastarasis S. Žukausko išpuolis prieš sugyventinę, jurgiškėnų nuomone, peržengė visas ribas. „Kristina pas mane atbėgo verkdama prašyti pagalbos. Jos kaklas buvo apjuostas surūdijusia, stambesne negu rišami galvijai, grandine. Vienas grandinės galas buvo užrakintas spyna, kitas vilkosi žeme”, – pasakojo apie neįprastą įvykį kaimynas Alvydas Dringelis. Vyras tvirtino norėjęs išvaduoti moterį iš grandinės gniaužtų, tačiau negalėjęs, nes grandinė buvusi labai arti kaklo, tad bijojo ją sužaloti spyną pjaudamas kampiniu šlifuokliu.

A.Dringelis apie sumuštą ir surakintą Kristiną pranešė policijai, o pareigūnai pagalbon iškvietė gelbėtojus. Šie labai greitai specialia įranga nupjovė spyną ir nukabino grandinę moteriai nuo kaklo.

„K.Stackevič nuolat kentė girtaujančio sugyventinio smurtą, bet iki šiol pareiškimą policijai atsisakydavo rašyti. Netgi kai prieš porą metų buvo peiliu sužalota į kaklą, atsiėmė pareiškimą”, – pasakojo Matuizų seniūnijos socialinė darbuotoja Onutė Verbickienė. Šį kartą tik paklususi seniūnijos darbuotojų reikalavimui jauna moteris parašė pareiškimą.

Anot Kristinos, grįžęs iš darbo miške Stasys sėdo valgyti ir vienas gėrė parsineštą pilstuką. Paskui keikdamasis puolė ją kumščiais ir nuplėšęs visus drabužius ištempė į malkinę. Ten vienu grandinės galu surakino kaklą, o kitu daužė per įvairias kūno vietas. Viskas vyko mažametės sugyventinių dukros akivaizdoje. Šešerių metų Kristinos sūnus tuo metu buvo išėjęs pas tetą ir jam pavyko išvengti siaubo, kurį išgyveno sesutė.

Nukentėjusios moters motina Genoefa Stackevič sakė, kad anksčiau Stasys buvo neblogas žmogus, bet kai pateko į įkalinimo įstaigą, grįžo labai pasikeitęs. Kiti jo broliai, vedę Kristinos seseris, niekada nėra pakėlę rankos prieš žmonas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.