LTV2 „Kuluarai”: žurnalistika nuo sarginio šuns iki purvasklaidos

Lietuviška žiniasklaida ir jos darbininkai sulaukia radikaliausių epitetų – nuo purvasklaidininkų iki paskutinės instancijos, kuri dar gali apginti paprasto žmogaus interesus. LTV2 laida „Kuluarai” nutarė pasvarstyti, kaip yra iš tikrųjų, juolab kad artėja gegužės 7-oji – Spaudos atgavimo, knygos ir kalbos diena, žurnalistų tradiciškai pažymima kaip profesinė šventė.

Gegužės 3 dienos laidoje „Kuluarų” autorė Jolanta Miškinytė domėsis, ar iš tiesų į negatyvias gyvenimo puses orientuota žiniasklaida ugdo savižudiškus instinktus, skatina depresiją ir nusivylimą. Kokį liudijimą apie savo metą mes, žurnalistai, paliksime ateitiems kartoms?

Žurnalistai pastaruoju metu vis dažniau kaltinami korupcija, užsakomaisiais rašiniais ar reportažais. „Lietuvos žurnalistai pamiršo savo svarbiausią misiją būti sarginiu šunimi, vis dažniau pavirsdama į agresyvų pitbulį”, – teigia filosofas, LTV laidos „Be pykčio” vedėjas Leonidas Donskis. Dažnai Vakaruose besilankantis mokslininkas teigia ten atsiduriantis tarsi kitoje informacinėje erdvėje ir vadina demagogija žiniasklaidos priemones valdančių asmenų bei redaktorių tikinimus, jog jie duoda tai, ko nori tauta. Filosofo prognozė: toliau taip deformuojant žurnalistiką, bus nušluoti ir patys užsakovai.

Žurnalistikos instituto vadovas Andrius Vaišnys nelinkęs kalbėti apie žiniasklaidos problemas atsietai nuo pačios visuomenės, jos moralės bei etikos. Žurnalistikos institutas susirūpino intelektualine žurnalistų nuovoka bei hipertrofuotu troškimu „transliuoti” ne naujienas, bet savo veidą ir asmenį. Apie tai, kokių priemonių imamasi jau šį rudenį, išgirsite laidoje.

Gegužės 3-osios „Kuluarai” – apie žiniasklaidą kaip laiko ženklą, žurnalisto pasirinkimą, atsakomybę ir teises. „Kuluarai” – kiekvieną ketvirtadienį 19.45 val. per LTV2

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.