Meksikos sostinė nepaisė Bažnyčios ir legalizavo abortus

Meksikos sostinė antradienį legalizavo abortus – nepaisydama Bažnyčios, bet pradžiugindama feminizmo sekėjus šioje antrojoje pagal dydį katalikiškoje pasaulio valstybėje.

46 Meksiko tarybos nariai balsavo už kairiųjų parengtą įstatymo projektą, kuriuo moterims leidžiama atlikti abortą pirmaisiais trimis nėštumo mėnesiais, o 19 narių jam nepritarė.

Šis balsavimas Meksikoje vertinamas prieštaringai, be to, praėjusią savaitę popiežius Benediktas XVI atsiuntė laišką, kuriame ragino Meksikos vyskupus pasipriešinti projektui.

Prie miesto tarybos pastato policija neleido priešingų stovyklų demonstrantams prisiartinti vieniems prie kitų. Abortų priešininkai leido kūdikių verksmo įrašus ir nešė mažyčius baltus karstus.

Iki antradienio Lotynų Amerikoje abortai buvo leidžiami tik Kuboje, Gajanoje ir su JAV asocijuotame Puerto Rike.

Bažnyčios lyderiai grasino ekskomunikuoti kairiųjų deputatus, daugiausia – iš Demokratinės revoliucijos partijos, balsavusius už tai, kad būtų panaikintas abortų draudimas, kuris likusioje šalies dalyje tebegalioja.

Visuomenės apklausos rodo, kad Meksikos gyventojai, kurių iš viso yra 107 mln. ir kurių 90 proc. sudaro katalikai, abortus vertina nevienodai.

Abortų šalininkai, kurių liberalioje sostinėje yra nemažai, sako, kad dabar kasmet šalyje dėl abortų miršta 2 tūkst. moterų, daugiausia – neturtingų, kurioms teko kreiptis į nelegalias, higienos normų nepaisančias klinikas.

„Nenorime, kad moterys ir toliau mirtų nuo nelegalių abortų”, – sakė vietos valdžios deputatas Agustinas Guerrero (Agustinas Gereras).

Tuo tarpu antrasis pagal rangą Vatikano tikėjimo doktrinos kongregacijos pareigūnas arkivyskupas Angelo Amato (Andželas Amatas) pirmadienį pareiškė, kad abortai ir eutanazija yra „terorizmas žmogišku veidu”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.