Dramatiška „Man Utd” pergalė

Pirmosiose Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse „Man Utd” parodė charakterį, ir dramatiškose rungtynėse atsilikdami nuo „Milan”, antrajame kėlinyje perėmė rungtynių kontrolę ir išplėšė pergalę rezultatu 3-2.

„Man Utd” 3 – 2 „Milan”

5’ [1 – 0] Cristiano Ronaldo

22’ [1 – 1] Kaka

37’ [1 – 2] Kaka

59’ [2 – 2] Wayne Rooney

90+1’ [3 – 2] Wayne Rooney

Pirmieji šiose rungtynėse pasižymėjo traumų išretinti „Man Utd” futbolininkai. 5 min. Darrenas Fletcheris perėmė kamuolį aikštės viduryje ir puikiai perdavė jį Wayne‘ui Rooney, bet pastarojo smūgį paskutinę akimirką blokavo ir į kampinį nukreipė Alessandro Nesta. Pakėlus kampinį, Cristiano Ronaldo smūgiavo galva, „Milan” vartininkas Dida nesugraibė kamuolio ir šis atsidūrė vartuose – 1-0. Saugas iš Portugalijos taip įmušė 350-ąjį „Man Utd” įvartį Europos turnyruose.

Vėliau po W.Rooney perdavimo patogioje situacijoje atsidūręs C.Ronaldo galva smūgiavo tiesiai į Dida.

„Milan” pirmąjį rimtesnį smūgį atliko 13 min., kai Kaka iš toli smūgiavo tiesiai Edwinui van der Sarui į rankas. Netrukus savo meistriškumą teko demonstruoti Didai, atrėmusiam stiprų Michaelio Carricko smūgį iš eigos.

Kėlinio viduryje „Milan” trumpam perėmė iniciatyvą ir neilgai trukus džiaugėsi įvarčiu. 22 min. gavęs Clarence‘o Seedorfo perdavimą, Kaka aplenkė gynėją Gabrielį Heinzę ir meistriškai iš po argentiniečio kojų parito kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

Po praleisto išlyginamojo įvarčio šeimininkai vėl metėsi į ataką, bet po pavojingo C.Ronaldo perdavimo iš krašto kamuolio prie vartų nepasiekė W.Rooney, o portugalo smūgį iš toli neužtikrintai atrėmė Milano vartų sargas.

Vis tik 37 min. Italijos komanda netikėtai atsidūrė priekyje, kai vienas Kaka aikštės krašte be vargo susidorojo su D.Fletcheriu, G.Heinze bei P.Evra ir atsidūręs vienas prieš E.van der Sarą, įmušė antrąjį įvartį. Tai buvo jau 9-asis brazilo įvartįs šiame turnyre.

Baigiantis kėliniui pavojingą baudos smūgį iš 30 metrų atliko Andrea Pirlo.

Antrasis kėlinys priklausė vienai komandai – „Man Utd”. „Raudonieji velniai” nuo pirmųjų antrojo kėlinio minučių ėmė spausti varžovus. 47 min. puikią progą turėjo M.Carrickas, tačiau po kampinio paliktas be priežiūros iš arti nepataikė į vartus.

Išlyginamasis įvartis krito 59 min. – po puikaus Paulo Scholeso perdavimo į baudos aikštelę W.Rooney atsidūrė vienas prieš Didą ir nuginklavo brazilą.

Įkvėpti sėkmės, „United” atakavo toliau. „Milan” vartininkui ne kartą teko paplušėti po D.Fletcherio, R.Giggso smūgių, o po valo baudos smūgio kamuolys vos neįsisuko į vartus. Italai tuo tarpu atsakydavo itin retais bei nepavojingais išpuoliais, bei bandė siekti lygiųjų.

Šeimininkams sėkmė šyptelėjo jau per teisėjo pridėtą laiką. Greitos kontratakos metu, gavęs R.Giggso perdavimą, W.Rooney iš 20 metrų stipriai ir tiksliai mušė į apatinį vartų kampą, bei išplėšė savo komandai pergalę.

Įdomu, kad Seras Alexas Fergusonas per visas rungtynes nepadarė nei vieno keitimo.

Atsakomosios rungtynės Milane vyks ateinantį trečiadienį.

Komandų sudėtys:

„Man Utd”: E.van der Saras; J.O‘Shea, W.Brown, G.Heinze, P.Evra; D.Fletcher, M.Carrick, P.Scholes; C.Ronaldo, W.Rooney, R.Giggs.

„Milan”: Dida; M.Oddo, A.Nesta, P.Maldini (46‘ D.Bonera), M.Jankulovski; G.Gattuso (52‘ C.Brocchi), A.Pirlo, M.Ambrosini, C.Seedorf, Kaka; A.Gilardino (84‘ Y.Gourcuff).

Statistika:

Įvarčiai 3 – 2

Geltonos kortelės 2 – 2

Raudonos kortelės 0 – 0

Smūgiai į vartus 12 – 8

Smūgiai šalia vartų 9 – 5

Pražangos 16 – 14

Kampiniai 10 – 2

Nuošalės 2 – 2

Kamuolio kontrolė (proc.) 50 – 50

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.