Nuo nelaisvės išvadavo nėštumas

Kelis šimtus tūkstančių litų iššvaisčiusią danų bendrovės „Euroscan” kasininkę nuo nelaisvės išgelbėjo nėštumas. Moteris pastojo tuo metu, kai vyko teismo procesas.

Pinigų reikėjo kyšiams

Olga Golikova 2001 ir 2002 metais dirbo Danų bendrovės, nuomojusios vilkikus, kasininke ir sekretore. Ji pasirašydavo ir ant finansinių dokumentų, kurių net 28 buvo suklastoti.

Be to, ji pervesdavo į savo pažįstamo sąskaitą atlyginimą, kuris jam nepriklausė, nes tas žmogus bendrovėje nedirbo.

O.Golikova įtikinėjo teismą, kad laisvų pinigų reikėjo duoti vairuotojams. Šie juos neva naudojo kyšiams pasienyje mokėti.

Prisišaukė bėdą

Iššvaistymo mastas paaiškėjo 2002 metų rudenį. Tada danus atstovaujantys advokatai pareikalavo O.Golikovą grąžinti daugiau nei 273 tūkstančius litų.

Per kelias dienas moteris atidavė didesniąją šios sumos dalį, tačiau bendrovės atstovai reikalavo visų pinigų.

Kasininkė įsitikinusi, kad ne ką mažiau nei ji, turi grąžinti ir bendrovės direktorius, kuris taip pat galėjo pasinaudoti banko kortele ir paimti pinigus. Mat kortelė buvo laikoma seife, o raktas nuo jo gulėjo bendrovės kontoroje, stalo stalčiuje.

Moteris suprato, kad visos sumos bus reikalaujama iš jos vienos, ir nuėjo pasitarti pas advokatę. Ši pareiškė, kad tokie danų atstovų veiksmai yra grynas reketas ir patarė kreiptis į policiją.

Taip norėdama apskųsti darbdavių atstovus O.Golikova prisišaukė bėdą sau.

Pareigūnai patingėjo

Ikiteisminis tyrimas prieš bendrovės direktorių buvo nutrauktas. Kasininkė liko vienintelė įtariamoji, o vėliau ir teisiamoji.

Ji kaltinta ne tik svetimo turto iššvaistymu, bet ir pasisavinimu. Tačiau prokuroras proceso pabaigoje tokio kaltinimo atsisakė.

Įdomu, kad pareigūnai taip ir nepasidomėjo, kas naudodavosi fiktyvia banko sąskaita ir kieno veidą būtų parodžiusios bankomatų vaizdo kameros.

Sumokėjo užstatą

Nepaisant rimtų įtarimų bei kaltinimų, O.Golikova už užstatą išėjo į laisvę ir išvyko gyventi į Didžiąją Britaniją. Prieš nuosprendį moteris pateikė medikų pažymą apie tai, kad yra nėščia.

Kadangi O.Golikova nusikalto iki 2002 metų rudens, jai taikoma amnestija, kuri buvo paskelbta pažymint Lietuvos Respublikos Konstitucijos 10-metį. Būdama nėščia moteris turi teisę būti atleista nuo laisvės atėmimo bausmės. Jei ne ši aplinkybė, O.Golikova būtų kalėjusi puspenktų metų. 32 metų moteris ketina gimdyti pirmą kartą. Britanijoje ji dirba vertėja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.