Geriausiu restoranu pasaulyje pripažintas „El Bulli“

Geriausiu pasaulyje restoranu šiais metais vėl pripažintas „El Bulli”, kur šeimininkauja garsus virėjas Feranas Adrija.

Kasmet sudaromą pasaulio 50-ies garsiausių maitinimo įstaigų reitingą antradienį paskelbė specializuotas žurnalas „Restoranas”.

F. Adrija yra naujosios krypties pasaulinėje kulinarijoje – vadinamosios molekulinės virtuvės – kūrėjas. Joje taikomos moderniausios technologijos ir įranga, skirta iš pirmo žvilgsnio nesuderinamiems maisto produktams sujungti. Restoranas „El Bulli” įsikūręs netoli Barselonos.

Antrojoje pozicijoje reitinge atsidūrė Anglijos Berkšyro grafystėje įsikūręs restoranas Fat Duck”, kurios šeimininkas – virėjas Hestonas Bliumentalis. Jis taip pat yra molekulinės virtuvės gerbėjas, labiausiai išgarsėjęs unikaliu sraigių košės receptu.

Pirmąją trijulę vainikuoja virėjo Pjero Ganjė restoranas Paryžiuje.

50-ies geriausių pasaulio restoranų sąraše Prancūzijai atstovauja 12 restoranų, Didžiajai Britanijai – 7, Ispanijai – 5.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.