Japonijoje nužudytos padavėjos Lucie Blackman tėvas teigia, kad dukra paaukojo gyvybę vardan kitų

Britų padavėjos Lucie Blackman (Liusi Blakman) tėvas antradienį pareiškė, kad jo dukra atidavė savo gyvybę vardan kitų, kai japonas prievartautojas maniakas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, tačiau išteisintas dėl jos nužudymo.

Kadaise buvęs klestintis statybų rangovas Joji Obara (Džiodži Obara) antradienį buvo pripažintas kaltas dėl devynių moterų, iš kurių viena mirė, išprievartavimo.

Kartu su kita dukra Sophie (Sofi) spaudos konferencijoje dalyvavęs Timas Blackmanas (Timas Blakmanas) sakė esąs „baisiai nuliūdintas” teismo sprendimo ir pritarė siūlymui jį apskųsti.

„Šiandien tapome liudininkais, kaip Lucie atidavė savo gyvenimą už teisingumą kitoms, – teigė T.Blackmanas. – Teismo sprendimas parodė, kad Lucie gyveno neveltui, ir kad Sophie ir mano darbai per pastaruosius šešerius ar septynerius metus iš esmės atnešė teisingumą Caritai Ridgway (Karitai Ridžvei) bei kitoms aštuonioms prievartos aukoms, kurios drąsiai rėmė šią bylą. Tačiau, deja, šiandien nesulaukėme teisingumo Lucy”.

„Mes nė nepagalvojome <...> kad prokurorų komandai kils keblumų, dėl ko iš tiesų jaučiamės visiškai neapsisprendę, – sakė jis. – Mes manėme, kad atvyksime čia ir galėsime pamiršti visą šį reikalą”.

27 metų Sophie, antradienį teisme dalyvavusi kartu su tėvu, tvirtino esanti bent jau patenkinta tuo, kad J.Obara sėdo už grotų.

„Nuo pat šio liūdno ir apgailėtino reikalo pradžios mes tikėjomės tik vieno – teisingumo Lucie. Žinoti, kad likusį gyvenimą Obara praleis kalėjime, mums ir yra tas teisingumas, – kalbėjo ji. – Ir tik vėliau atėjo liūdnas suvokimas, kad galėjo būti priimtas tinkamesnis sprendimas, kas ir liūdina”.

Timas Blackmanas gynėsi savo buvusios žmonos, Lucie motinos Jane Steare (Džein Stier) kaltinimų, esą sumenkino galimybę pasiekti kaltinamojo nuosprendžio, kadangi iš J.Obaros draugo kaip užuojautą priėmė pinigų.

„Apie tai išvis nėra ko kalbėti, – teigė jis. – Apibendrindamas teisėjas sakė, kad bet kokie buvę mokėjimai visiškai neturi nieko bendra su teismu”.

T.Blackmanas tvirtino sieksiąs apeliacijos ir pasikalbėsiantis su prokurorais per Didžiosios Britanijos ambasadą.

„Prokurorų valia nuspręsti, ar jie pasirengę apeliacijai, – aiškino jis. – Tačiau mes nepaprastai aiškiai išdėstėme savo poziciją, kad mūsų šeima nusipelno sulaukti tinkamo teisingumo Lucie ir kad jie turėtų rimtai pagalvoti apie apeliaciją”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.