Lukašenka siūlo Maskvai užmiršti ginčus ir toliau kurti sąjunginę valstybę

Baltarusija, neseniai griežtai kritikavusi Rusiją ir vis dažniau žvilgčiojusi į Vakarus, dabar siūlo Maskvai užmiršti nesutarimus ir toliau kurti sąjunginę valstybę, kurios statyba prasidėjo praėjusio amžiaus paskutiniojo dešimtmečio viduryje.

Antradienį apie tai prabilo Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, pradėjęs metinę kalbą parlamente tylos minute dėl pirmojo Rusijos prezidento Boriso Jelcino, vieno iš sąjunginės valstybės iniciatorių, mirties.

Rusijai smarkiai pabranginus Baltarusijai tiekiamas dujas ir įvedus naftos tiekimo muitus, A.Lukašenka klaida pavadino savo šalies vienašališką orientavimąsi į Rusiją ir apkaltino Maskvą kėsinantis į respublikos nepriklausomybę.

Vakarams mainais į bendradarbiavimą pareikalavus liberalių reformų ir laisvės politiniams kaliniams, Baltarusijos lyderis ėmė švelniau kalbėti su Kremliumi.

Priminęs apie NATO plėtros planus ir JAV planus kurti priešraketinės gynybos (PRG) sistemas Rytų Europoje, prie buvusios SSRS sienų, A.Lukašenka pareiškė, kad „atsakymas turi būti bendras”.

Baltarusijoje savo PRG sistemas dislokavusi Maskva nepatenkinta Vašingtono planais, o JAV tvirtina, kad šis projektas bus naudingas ir Rusijai.

„Mums nereikalingi inspektoriai, kontrolieriai ar mokytojai, Mes nieko nekaulijame nei iš Europos, nei iš JAV. Nestovime su ištiesta ranka”, – pridūrė A.Lukašenka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.