Dar vienas iššūkis Mantui Jankavičiui

Gegužės 6 d. 19 val. Panevėžio bendruomenių rūmuose bus rodomas A.Cholinos šokio spektaklis „Tango in Fa”. Jame pirmą kartą šoks dainininkas Mantas Jankavičius.

Mantas Jankavičius.

– Kaip atsiradote Anželikos Cholinos šokio spektaklyje „Tango in Fa”?

– Anželika vieną dieną priėjo prie manęs ir paklausė, ar vis dar mėgstu šokti. Buvau matęs daug jos spektaklių, žavėjausi kaip choreografe. Kai dar šokau „Šokių dešimtuke”, mane nustebino jos teigiama žinutė apie mane. Maniau, po šio projekto lengvai atsisakysiu šokių, bet gavau įdomų pasiūlymą.

– Kodėl jį priėmėte ?

– Pasibaigus TV šou, nebuvo jokios motyvacijos toliau šokti. Maniau, niekada daugiau nebešoksiu, bet pajutau, kad mėgstu tai daryti. Teatro scena – visai kas kita nei televizijos renginys. Nenoriu praleisti šio naujo patyrimo. Man tai yra didelis iššūkis ir sau, ir žiūrovams. Mėgstu avantiūrą.

– Kokios pirmos mintys atėjo į galvą gavus tokį pasiūlymą? Ar nenustebote?

– Pasakiau, kad dar pamąstytų, gal ryt persigalvos. Buvo labai drąsu iš jos pusės mane statyti prie profesionalių šokėjų. Kaip aš atrodysiu jų kontekste? Nenorėjau šokti teatre dėl to, kad esu populiarus ar laimėjau pirmąją vietą „Šokių dešimtuke”. Teatras – kitoks dalykas, nenoriu naudotis savo populiarumu, kad pritraukčiau žiūrovus. Be to, tai ne mano solinis spektaklis, esu tik jo dalis ir stengsiuos įnešti kažką savo.

– Ar Anželika griežta choreografė?

– Abu žinom, kiek laiko yra iki premjeros, ir per tą laiką kartu turim pasiekti gerą rezultatą. Tad griežtų pastabų nėra. Stengiamės dirbti visomis jėgomis, koncentruotai, be jokių pašalinių minčių. Turiu pasirodyti arba gerai, arba visai neiti į sceną. Manau, kad Anželika savo talentu ir darbu gali išmokyti šokti net dramblį (juokiasi)…

– Tango ir Mantas – kas tarp jūsų bendro?

– Temperamentas scenoje. Scenoje mėgstu dominuoti, būti ryškus, ir čia Anželika leidžia man pasireikšti, pritaiko choreografiją mano charakteriui.

– Kaip sako Anželika, šis spektaklis reikalauja apnuogintos emocijos ir jame šokantieji turi išsirengti patys prieš save. Ką jums reiškia apsinuoginti prieš žiūrovus ir prieš save patį?

– Prieš kelerius metus buvau kompleksų maišelis, kuriame daug visko kaupėsi. Galvodavau – gal pasirodžiau ne taip, gal ne tą žodį pasakiau. Šokiu išmokau atsiverti visiškai ir negalvoti, kad atrodysiu kvailai ar neestetiškai. Šokis tai nėra du žingsniai į priekį, vienas į dešinę, apsisukimas ir pabaiga. Jis turi būti vientisas, plaukiantis iš širdies. Scenoje galiu būti bet koks, ištraukti daug emocijų, kurias anksčiau slopindavau ar nugrūsdavau giliau. Jaučiuosi laimingas šokdamas.

– Ką manote, kaip jausis žiūrovai, matydami jus rimtoje Nacionalinio dramos teatro scenoje, o ne šou aplinkoje? Gal norite ką nors iš anksto jiems pasakyti?

– Norėčiau, kad žiūrovai nežiūrėtų į mane, kaip į populiarų TV projekto šokėjėlį, nes tai, kaip šoksiu šiame šokio spektaklyje, visai su tuo nesusiję. Tegul ateina dėl paties spektaklio ir žiūri jį kaip visumą, kurios dalelė esu ir aš.

Anželika Cholina.

– Šokti „Tango in Fa” pakvietėte seksualiausiu Lietuvos vyru nominuojamą dainininką Mantą Jankavičių… Kaip jums kilo ši idėja?

– Mano sprendimui įtakos negali padaryti visuomenės žaidimai skirstant žmones į kategorijas. Pažintis su Mantu prasidėjo kažkada ir vyko labai nuosekliai. Buvau girdėjusi jį dainuojant, „viena akimi” stebėjau jo dalyvavimą šokio projekte. Jau tada pajutau jo neeilinį sugebėjimą šokti ir net nesąmoningai pradėjau sirgti už jį. Kartą atsainus žiuri įvertinimas išprovokavo mane susirasti Manto telefono numerį ir parašyti jam savo pastabas, išreikšti palaikymą. Netrukus mano šokėjas gavo sudėtingą traumą. Tada pradėjau dairytis naujo artisto ir prisiminiau Mantą. Atsitiktinai susitikom viename renginyje ir mane tarsi kažkas pastūmėjo pakalbėti su juo apie tai. Tikriausiai danguje kažkas nusprendė, kad jis turi atsirasti mūsų spektaklyje (juokiasi).

– Negalvojote, kad jis nesutiks?

– Stebėjau jo kūrybinį kelią, jo drąsą priimant įvairius iššūkius, todėl pagalvojau, kad jis priims ir šį pasiūlymą.

– Kodėl pasirinkote būtent Mantą?

– Mantas talentingas ir charizmatiškas žmogus – stiprybės, ugnies ir vyriškumo derinys. Tango jis tinka idealiai. Jo siela papuoš mūsų spektaklį.

– Kaip Mantui sekasi repetuoti ir susidoroti su šia nelengva užduotimi ?

– Šio spektaklio leksika yra labai sudėtinga. Šiek tiek jį apgavau – sakiau, kad jam reikės šokti panašiai, ką jau yra išbandęs. Mantas tikriausiai tik dabar suprato, kur papuolė (juokiasi). Bet aš sugebu pasverti žmogaus galimybes. Mantas labai muzikalus, energingas, koordinuotas. Čia visomis spalvomis išsiskleidžia jo nepaprastas vyriškumas. Savo dalyvavimu jis atneša spektakliui kitą kokybę, o aš pasitikiu savo profesionalumu ir žinau, kad jis išmoks.

– Koks turėtų būti vyras, kad Anželika Cholina pakviestų jį šokti savo spektaklyje?

– Tikras artistas. Tikras žmogus. Tikras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.