P. Pleskovo pamokos Europos meistrams

Lietuviai moko Europos sportininkus lenktyniauti. Tokią išvadą galima padaryti po antrojo 2007 metų Senojo žemyno automobilių kroso čempionato D1 diviziono etapo Portugalijoje.

Praėjusį sekmadienį Foz Coa trasoje triumfavo klaipėdietis Paulius Pleskovas – Klaipėdos TSK „Baltijos sportas” lenktynininkas laimėjo antrąjį etapą ir po dviejų etapų bendroje įskaitoje su 33 taškais yra antras.

Po lenktynių P. Pleskovas „Vakarų ekspresui” sakė, kad antras iš eilės Portugalijoje vykęs etapas (pirmajame, prieš savaitę, jis finišavo ketvirtas) buvo ypač sunkus.

„Per kvalifikacinius važiavimus labai gedo mašina. Laimei, atlaikė finalą ir ji, ir mano sveikata – į finišo tiesiąją išėjau pirmas ir šansų nepalikau. Gerai, kad buvo slidoka, nes trasą palaistė”, – teigė klaipėdietis.

Beje, šansų vienas iš varžovų turėjo – finale nuo P. Pleskovo „Ford Puma Cosworth” tik 1,014 sek. atsiliko Aurelijus Simaška su „Mitsubishi Lancer Evo VIII”. Trečią vietą užėmė italas Kristianas Džiarolas su „Ford Focus Turbo” (+ 5,702 sek.). Trečias čempionate dalyvaujantis lietuvis Nerijus Naujokaitis („Volkswagen Golf Turbo”) liko šeštoje vietoje.

P. Pleskovas pretenzijas į nugalėtojų pakylą pareiškė jau po pirmojo kvalifikacinio važiavimo – jo laikas buvo geriausias. Antrajame važiavime klaipėdietis lenktynininkas liko trečias, trečiajame finišavo antras.

Foz Coa trasoje problemų dėl automobilio kilo ne tik P. Pleskovui – A. Simaškos mechanikai nerimavo dėl „mitsubišio” variklio perkaitimo, o N. Naujokaičio „golfui”, dar prieš lenktynes bandomam vieno vokiečio, sugedo varantysis velenas.

Po dviejų etapų pirmauja A. Simaška (34 taškai), antras yra P. Pleskovas, trečias – rusas Aleksandras Kvašninas (28 tšk.), N. Naujokaitis ir K. Džiarolas (po 26 tšk.) dalinasi 4-5 vietas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.